Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mevlana 743. vuslat yıldönümünde Büyükçekmece'de anıldı

        - Büyükçekmece'de Şeb-i Arus Töreni düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Faruk Sarıkoç

        İSTANBUL (İHA) - Yaşamını "Hamdım, piştim, yandım", ilahi aşk yolculuğunu ise "Gel ne olursan ol yine gel" sözleriyle özetleyen büyük tasavvuf alimi Mevlana Celaleddin-i Rumi, "düğün gecesi" olarak adlandırdığı ölümünün 743'üncü yılında Büyükçekmece'de anıldı.

        Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Albatros Lions Külübü Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin düğün gecesi olarak adlandırdığı vefatının 743'üncü yılında Şeb-i Arus töreni düzenledi. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlahiler ile başlayan program, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayatının anlatıldığı video gösterimi ile devam etti. Ardından Uluslararası Sema Okulu'nun sunumlarının yapıldığı Şeb-i Arus Töreni vatandaşların büyük beğenisini topladı.

        (AFS-HK-SO-Y)

        11.12.2016 09:17:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler