Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstanbul'daki hain saldırıya tepki

        VAN (İHA) - İstanbul'da 38 kişinin şehit düştüğü hain saldırıya tepkiler çığ gibi devam ediyor.

        Van Valisi İbrahim Taşyapan, yayınladığı mesajda, saldırıda şehit düşenlere Allah'tan rahmet dileyerek, "İstanbul Dolmabahçe'de insanımızın esenliği ve güvenliği için görev yapan güvenlik güçlerimize karşı insanlıktan nasibi olmayan canilerce yapılan menfur saldırıda şehit olan polislerimize ve vatandaşlarımıza Yüce Rabbimden rahmet niyaz ediyor, kederli ailelerine, sevenlerine, emniyet teşkilatımıza ve milletimize sabır ve başsağlığı, tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin makamları cennet olsun" ifadelerini kullandı.

        Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da, İstanbul'daki hain saldırıyı lanetledi. Saldırıda şehit olanlara rahmet, yaralıları da acil şifalar dileyen Prof. Dr. Battal, "Maşalık ve taşeronluk yapan terör örgütleri ve teröristlerin sonu geldi. Bu tür saldırılar bizim birlik ve beraberliğimi bozamayacak, daha da güçlendirecektir. Terör örgütleri ve ülkemiz üzerinde emelleri olanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Ülkemizin güçlenmesinden ve ilerlemesinden rahatsız olanların hain saldırılarla bunu engellemek istediğini halkımız da görüyor ve buna fırsat vermiyor. Ülkemiz birlik ve beraberlik içinde yarınlara daha emin adımlarla yürüyecektir, bunu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek" ifadelerini kullandı.

        Van Radyocular Derneği (VANRAD-DER) tarafından da İstanbul'daki bombalı terör saldırısı kınandı. Gayri insanı ve ahlaki yöntemlerle yapılan bombalı terör saldırılarının kabul edilemez olduğu ifade edilen açıklamada, "Ülkemizde iyi bir şeyler olacak diye uyuduğumuz günün sabahına acı haberlerle uyanıyoruz. Ülkemizin gelişimine ve değişimine tahammülleri olmayanlar, teröre verdikleri desteklerle hem canımızı acıtmak hem de zaman kaybettirmeye çalışıyorlar. AK Parti ve MHP'nin 21 maddelik yeni anayasa metnini meclise taşıdıkları günün akşamı içimizi acıtan bir saldırıyla hüzne boğulduk. Bombalı saldırılarla masum insanların canına kast ederek 38 vatandaşımızın şehit olmasına, 155 vatandaşımızın da yaralanmasına neden olan terör saldırısını şiddetle kınıyor, bu tür saldırıları destekleyenleri nefretle anıyoruz. Bu tür saldırılarla hiçbir yere varılacağı biliniyor olmasına rağmen, masum insanları katledenler tarihin karanlık sayfalarında lanetle anılacaklardır. Ülkenin geleceğine ve masum vatandaşlarımızın canına kast eden terör saldırıları, birlikteliğimizin gücünü ve direncini artıracaktır. Terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm vatandaşlarımıza sabırlar diliyoruz" denildi.

        (MSA-Y)

        11.12.2016 13:06:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler