Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara'da Şeb-i Arus Töreni

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Mevlana'yı anma gecelerinin yalnızca onu anmaya değil, onu anlamaya hizmet etmesi gerekiyor" dedi.

        Yenimahalle Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin Hakk'a vuslatının yıldönümü dolayısıyla Kongre ve Sanat Merkezi'nde anma programı düzenledi. Ankara Stratejik Araştırmalar Vakfı, Ankara Kulübü Derneği, Ankaralılar Derneği, Ankara Seğmen Kulübü Derneği ve Ankara Kültürünü Yaşatma Derneği'nin işbirliği ile düzenlenen Şeb-i Arus Gecesi'nde Mevlana, okunan Kur'an-ı Kerim ve edilen dualarla yad edildi.

        Mevlana'yı anma gecelerinin yalnızca onu anmaya değil onu anlamaya hizmet etmesi gerektiğini ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, "Bu akşam semazenlerimizi izlerken, ilahileri, kasideleri dinlerken sadece görsel bir şöleni değil dünya hırslarının gelip geçici olduğuna, baki kalanın bu kubbede bir hoş seda bırakmak olduğuna, içimizi kemiren nefret, kin, hor görme gibi tüm kötü hasletlerin boş olduğuna dair de bir düşünce içinde olmamız gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

        Törende bir konuşma yapan Ankara Stratejik Araştırmalar Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın da, Ankara derneklerinin bir araya gelerek ilk kez bu çapta ortak bir etkinlik düzenlemesinin önemine değindi. Ankara'nın Cumhuriyetlere ev sahipliği yapmasının yanında, manevi ikliminin de son derece güçlü olduğunu ifade eden Şıvgın, Mevlana'nın hoşgörü felsefesinin tüm dünyada egemen olmasını dileyerek konuşmasına son verdi.

        Ankaralıların yoğun katılım gösterdiği törende, sema gösterisi ve tasavvuf musiki konserinin yanı sıra, İsmail Coşar ve Bilal Demiryürek'in seslendirdiği kasideler de izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

        (İLK-Y)

        11.12.2016 15:26:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler