Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehirlilerden teröre tepki

        (Fotoğraflı)

        Burak Tekin - Mustafa Kaplan

        ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir'de bir grup vatandaş, düzenledikleri basın açıklamasıyla terör tepki gösterdi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduklarını belli etmek amacıyla gerçekleştirecekleri "Reis yalnız değilsin" mitingini, dün akşam saatlerinde İstanbul'da yaşanan hain terör saldırıları nedeniyle başka bir tarihe erteleyen grup, basın açıklaması düzenlendi.

        Valilik meydanında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup adına konuşma yapan İpek Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman yanında olduklarını ifade ederek, bu milletin canını yakanların asla amaçlarına ulaşamayacaklarını belirtti. Yavuz, "Bugün burada Sayın Cumhurbaşkanımıza destek amaçlı halk olarak 'Reis yalnız değilsin' demek için bir miting yapacaktık. Lakin dün gece İstanbul'da yapılan hain terör saldırısı dolayısıyla, bugün ki mitingimizi ileri bir tarihe erteledik. Kandil arifesinde bu milletin canını yakanlar bilmelidirler ki, bizleri asla yıpratamayacaksınız. Ne yaparsanız yapın yeni Türkiye'yi, eski Türkiye'ye geri döndüremeyeceksiniz. Sayın Cumhurbaşkanıma burada seslenmek istiyorum, bütün dünyaya haykırıyoruz ki bugüne kadar sizi yalnız bırakmadık, bunda sonra da yalnız bırakmayacağız. Uçaklara, tanklara karşı göğsümüzü siper ettik sizi yalnız bırakmadık. Bundan sonra faiz ve döviz lobisine karşı da sizleri yalnız bırakmayacağız. Yanınızda olmaya devam edeceğiz. Yanınızda olduğumuzu fiilen de gösterebilmek için Sayın Cumhurbaşkanımız sizi Eskişehir'e davet ediyoruz. Dünyada da Müslümanlara yapılan zulme sessiz kalmayacağız. Terörü halk olarak lanetliyor, teröre destek verenleri Allah kahru perişan eylesin diye dua ediyoruz. Ülke ve millet olarak başımız sağ olsun" şeklinde konuştu.

        Basın açıklamasının ardından "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atan grup Kur'an okuyup dua etti.

        (BRK-ÖZ-Y)

        11.12.2016 16:35:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler