Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bozüyüklülerden ilk buluşma

        - Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan Yatağan Bozüyüklüler ilk defa bir araya gelerek hem tanıştılar, hem de gelecek ile ilgili planlama yaptılar.

        (Fotoğraflı)

        Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - Yatağan'ın Bozüyük mahallesinde doğan ve ardından Muğla'nın Menteşe ilçesine yerleşen Bozüyüklüler ilk defa bir araya geldiler. Yaklaşık 250 Bozüyüklü sosyal medya üzerinde kurdukları grup sonrası kahvaltıda bir araya geldi.

        Son yıllarda dizi sektörünün vazgeçilmez mekanlarından birisi haline gelen Bozüyük sakinleri yemekte hem tanıştılar, hem de hasret giderdiler. Bürokrat, işadamı ve siyaset dünyasına çok sayıda insan kazandıran Bozüyük, restorasyonu devam eden Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos Seferi sırasında ordular için yaptırdığı cami, han, köprü, mahalle merkezindeki birçok tarihi yapısı ve hali hazırda kullanılmayı bekleyen sondajı yapılmış şifalı suyu ile önemli bir çekim merkezi haline geldi.

        Gelen konukları tek tek kapıda karşılayan Valilik Özel Kalem Müdürü Baki Gencel, kısa süre içinde sosyal medyada oluşturulan grup sonrası Bozüyüklülerin bir araya gelerek toplanma kararı aldıklarını belirtti. Gencel, ilk defa gerçekleştirilen Bozüyüklülerin buluşmasına mazeret göstererek gelemeyen ve henüz ulaşılamayanların bulunduğu söylerken, 2017'in ilk çeyreğinde restorasyonu devam eden Kanuni Sultan Süleyman Camii'nin bulunduğu geniş alanda geniş kapsamlı bir yemek düzenleyeceklerini açıkladı.

        (BT-İK)

        12.12.2016 00:59:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler