Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Haydar Aliyev'in 13. ölüm yıl dönümü

        (Fotoğraflı)

        IĞDIR (İHA) - Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in ölümünün 13. Yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

        ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, yayımladığı mesajında, "Bazı liderler vardır ki toplumda derin izler bırakır. Aradan onlarca yıl geçmesine rağmen toplum o liderini asla unutmaz ve her sözünü kelam kabul eder. Kendisinden sonra ülkesini idare edenler, o unutulmaz liderin politikalarını aynen uygular. Buna canlı bir örnek, Azerbaycan'ın merhum lideri Haydar Aliyev'dir. Aliyev, 10 Mayıs 1923'de Nahcıvan'da bir işçi ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Azerbaycan Devlet Üniversitesinin tarih bölümünden mezun oldu. 1941-1944 yıllarında Nahcıvan Cumhuriyetinde önemli mevkilerde bulundu. 1944'den sonra devlet güvenlik komitesinde çalıştı" dedi.

        Haydar Aliyev'in Haziran 1960 Azerbaycan Komünist Partisi birinci sekreterliğine seçildiğini hatırlatan Gülbey, 1990'da Azerbaycan'daki Sovyet müdahalesini kınayarak suçlularının cezalandırılmasını talep ettiğini kaydetti. Gülbey, "1991-1993 Nahcıvan Otonom Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı oldu. Haziran 1993'de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye resmi olarak davet edildi. 15 Haziran 1993'de milli meclisin kararıyla Azerbaycan Cumhurbaşkanı olarak göreve getirildi. 3 Ekim 1993 seçimlerinde halk Haydar Aliyev'i cumhurbaşkanı seçti. Azerbaycan'ın birliğini sağladı. Sovyet döneminde politbüro olan Haydar Aliyev, devletin tepesinde üçüncü şahıs durumunda idi. Birçok konuşmasında 'Ben Azerbaycanlı olmaktan gurur duymaktayım' sözünü defalarca tekrarlamıştır. 12 Aralık 2003 tarihinde aramızdan ayrılan merhum lider Azerbaycan'da daima lider olarak anılır. Tarihe damga vuran Aliyev; çocuklara, kadınlara ve gençlere çok önem verirdi. Hep halkının içinde olup tıpkı onlar gibi yaşamayı ilke edinmiştir. Haydar Aliyev'in büyüklüğünü kanıtlayan en önemli unsur ise halkın büyük sevgisidir. Azerbaycan'ın unutulmaz, ummi milli ve daimi lideri Haydar Aliyev'i ASİMDER olarak rahmet ve minnetle anıyoruz. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

        (MSA-Y)

        12.12.2016 09:53:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler