Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Minik öğrencilerden Akgün ve Aşçı'ya ziyaret

        (Fotoğraflı)

        Gökhan Murat Göktürk

        VAN (İHA) – Van'ın Çatak ilçesindeki Balköpüğü Anaokulu öğrencileri, Kaymakam Hacı Asım Akgül ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Aşçı'yı ziyaret ettiler.

        Balköpüğü Anaokulu öğrencileri, okul müdiresi Ayfer Babur, öğretmenler Hayrunisa Süzen ve Zuhal Engin eşliğinde 'Meslek Tanıtımı ve Kavram Gelişimi' etkinliği kapsamında ilk olarak Çatak Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Aşçı'yı makamında ziyaret etti. Savcı Aşçı, savcılık mesleği ve adalet hakkında bilgi verip, çocuklara ve öğretmenlere ikramlarda bulundu.

        Minik öğrenciler, daha sonra Başsavcı Mustafa Aşçı'nın rehberliğinde duruşma salonunu da gezdiler. Öğrenciler, hâkimlik mesleği ve duruşma hakkında Hâkim Ahmet Tufan Demir'den çeşitli bilgiler aldılar. Demir ve Aşçı tarafından öğrencilere anlayacakları dilde adliyenin ne olduğunu, kimlerin çalıştığı ve ne iş yapıldığı anlatıldı.

        Adliye ziyaretinin ardından kaymakamlık makamını ziyaret eden öğrencileri, Kaymakam Akgül kapıda karşılayarak tek tek ilgilendi. Kaymakam Akgül, mesleği hakkında bilgi verip öğrencilere ne olmak istediklerini sorarak ikramlarda bulundu.

        Öğrenciler, ziyaretlerinin ardından Kaymakam Hacı Asım Akgül'e, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Aşçı'ya ve Hakim Ahmet Tufan Demir'e kendi yaptıkları çiçekleri hediye ettiler.

        (MSA-Y)

        12.12.2016 13:45:16 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler