Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Datça Emniyet Müdürü Bilen plaketle onurlandırıldı

        - Muğla Valisi Çiçek'ten Emniyet Müdürleri ve başarılı polislere plaket

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ölmez

        MUĞLA (İHA) - Datça İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Bilen, Muğla Valiliği tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimine katılan darbesi askerlerin yakalanmasında yürüttüğü başarı çalışmaları nedeniyle plaketle onurlandırıldı.

        Muğla Valisi Amir Çiçek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek için Marmaris içerisinde konakladığı otele saldıran askerlerden 36'sının yakalanması amacıyla yürütülen operasyonda görev yapan aralarında Datça Emniyet Müdürü Cüneyt Bilen ve diğer emniyet mensuplarına başarı plaketi verdi.

        Düzenlenen törende Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek için Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldıran askerler ile polis ekiplerinin çatışma anları ve devamında süren operasyonların anlatıldığı video gösterisi sunuldu.

        Vali Çiçek, darbeci askerlerin yakalanması için çalışan emniyet personeline, operasyonun başarıyla tamamlanarak hainlerin yakalanmasında gösterdikleri azim ve kararlılıktan dolayı teşekkür etti. Muğla'nın, 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıktığını ve darbecilere geçit vermediğini vurgulayan Çiçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran darbeci askerlerin yakalanması için de bu kapsamda önemli operasyonlar gerçekleştirildiğini kaydetti. Vali Çiçek, "15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçti. Bugün biz yaşayanlar olarak ders aldık, alıyoruz. Emniyet mensuplarımızın o geceki kahramanlıklarını görmezlikten gelemezdik. 15 Temmuz ve devamında tüm personel dağ taş demeden kahramanca çalıştı. İyi ki vatanını, milletini, bayrağını seven vatandaşımız, polisimiz, askerimiz ve görevlilerimiz var. O gece, devamında yaşananları vatandaşlarımıza ve kamuoyuna duyuran medya mensuplarımız da birer kahraman. Onlar da gece gündüz, polis ve askerimiz ile dağ, bayır demeden çalıştı. Bu arkadaşlarımıza teşekkür ve 'Başarı Belgesi' gerçekten çok az çünkü başarıları bir belgeye değil tarihe yazdınız. Biz Cumhurbaşkanımızı Marmaris'ten tüm güvenlik önlemlerini alarak Atatürk Havalimanı'na uğurladıysak bu arkadaşlarımız tarih yazmıştır" dedi.

        Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ise, 15 Temmuz darbe girişiminin en önemli ve hayati aşamasının Marmaris'te gerçekleştiğini söyledi. Gözü dönmüş darbecilerin girişimlerinin başarısını Marmaris operasyonuna bağladığını vurgulayan Çetinkaya, şöyle konuştu: "Zira halkın sevip saydığı, lideri, Cumhurbaşkanı ele geçirilmiş bir toplumun darbeye tepki veremeyeceğine inanıyorlardı. Çok şükür ki bu ülke insanının asırlardır özünde muhafaza ettiği inançlarını ve duygularını hesaba katmamışlar ve milletin demokrasisine, seçilmiş iktidarına duyduğu sahiplenme hissi ile haksızlığa karşı gösterdiği çelik irade karşısında parçalanıp yok olmuşlardır."

        Çetinkaya, Muğla Emniyet Müdürlüğünde görevli polis ekiplerinin darbe girişimini öğrenir öğrenmez talimatlarını dahi beklemeden heyecanla göreve koştuğunu, amirlerinin emirlerini de şevkle yerine getirirken bir an dahi tereddüt etmediklerini dile getirdi Daha sonra söz konusu gece ve devamında suikast timinin yakalanmasında görev yapan 83 polis memuru ile 13 yargı çalışanı ve sağlık memuruna başarı belgesi ve plaketleri verildi.

        (MB-Y)

        13.12.2016 09:41:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler