Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğretmenler, Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) – İstanbul Esenler'de görev yapan öğretmenler, şehit Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabrini ziyaret etti. Öğretmenler, 15 Temmuz'da bombalanan Beştepe Millet Camii önündeki alanda verilen vatan mücadelesinin izlerine yerinde şahitlik etti.

        Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği "Bir Kitap Bir Dünya" projesinde gönüllü olarak görev alan öğretmenler, Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki Beştepe Millet Camii'ni ziyaret etti. Camide öğle namazını kılan öğretmenler ardından caminin mimarisini ve cami duvarlarına işlenmiş hüsn-i hat yazıları, devlet, adalet, hak ve doğruluk konularını içeren ayetleri de okudu. Külliye içindeki camide hatıra fotoğrafı da çektiren öğretmenler, Millet Camii'ne hayran kaldıklarını belirtti.

        Millet Camii şehitlerini andılar

        Esenler'de görev yapan öğretmenler, Beştepe Millet Camii'ni ziyaretlerinin ardından, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi cami girişine havadan atılan bombaların izlerini de inceledi. Şehitler ve gazilerin olduğu alanda verilen vatan mücadelesinin izlerini yerinde gören öğretmenler, şehitler için hep birlikte dualar etti. Öğretmenler, Beştepe Millet Camii'ne giderken, darbe girişiminde savaş uçakları ve helikopterlerin saldırısına uğrayan Ankara Emniyet Müdürlüğünü de yerinde gördü.

        Kabri başında Ömer Halisdemir'e dualar

        Öğretmenler, 15 Temmuz gecesi darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit olan Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan kabrini de ziyaret etti. Öğretmenler, şehit Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret ederek, Kur'an-ı Kerim okuyup dualar etti. Vatan sevdalısı Ömer Halisdemir'in öğrencilere ders olarak anlatılması gerektiğini belirten öğretmenler, "Vatanı uğruna canını feda eden kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etmek bize nasip oldu. Hem bizim hem de öğrencilerimizin ondan öğreneceğimiz çok şey var. Gelecek nesillerin Ömer Halisdemir'i tanıması için öncelikle biz öğretmenlerin kendisini iyi anlamamız ve anlatmamız gerekiyor. Allah herkese onunki gibi onurlu bir ölüm nasip etsin" diye konuştu.

        (HB-MK-Y)

        13.12.2016 10:18:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler