Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep-Nizip-Nurdağı otobanı yeşile bürünüyor

        - Karayolunda 700 binden fazla fidan toprakla buluşacak

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Yol Kenarı Ağaçlandırma Projesi çerçevesinde Gaziantep-Nizip-Nurdağı Otobanını yeşile bürümek için harekete geçti. Proje ile söz konusu karayolu kenarlarında 700 binden fazla fidan toprakla buluşacak.

        Yol kenarı Ağaçlandırma Projesi kapsamında Gaziantep-Nizip-Nurdağı karayolu ağaçlandırma çalışmaları başladı. 130 kilometre uzunluğundaki karayoluna OGM, 704 bin 337 adet fidan dikecek ve dikilen bu fidanların toprak işlemesi, bakımı ve sulamasını 3 yıl boyunca yapacak.

        5 bin 530 dekarlık alanda yapılacak bu çalışmada karayolu kenarına Ateş dikeni, Zakkum, Amerikan Sarmaşığı, Mazı, Kızılçam, Akasya, Fıstık Çamı ve Ilgın türlerinden oluşan fidanlar dikilecek.

        2016'da 45 bin fidan dikilecek

        Ağaçlandırma çalışmalarının başlatıldığı karayolunun 23 kilometrelik bölümündeki çalışmalar 2016'da tamamlanacak. Bu bölümde yapılacak çalışmalarda 6 bin adet Akasya, 7 bin adet Zakkum, 6 bin Ateş Dikeni, 5 bin adet Fıstık Çamı, 5 bin adet Kızılçam, 3 bin adet Ilgın, 7 bin adet Aylantus ve 6 bin adet Amerikan Sarmaşığı olmak üzere toplam 45 bin adet fidan dikimi gerçekleştirilecek.

        ''Hedef, vatandaşların yeşil bir koridor içinde seyahat etmelerini sağlamak''

        Yol Kenarı Ağaçlandırma Projesi ile hedeflerinin vatandaşların yeşil bir koridor içinde seyahat etmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise "Ayrıca gidişli gelişli ve orta refüjlerde ağaçlandırma imkanı olan yollarda yapılan karayolu ağaçlandırmalarıyla geceleri karşı istikametteki araçların farlarının sürücüler üzerindeki olumsuz etkileri de önlenecek" diye konuştu.

        (BRN-Y)

        13.12.2016 11:37:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler