Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Iğdır'da 'şehide saygı, teröre tepki' yürüyüşü

        (Fotoğraflı)

        IĞDIR (İHA) - İstanbul'daki hain saldırıda şehit düşenler için Iğdır'da 'şehide saygı, teröre tepki' yürüyüşü düzenlendi.

        Iğdır'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği yürüyüşe Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turan, İl Jandarma Komutanı Kahraman Dikmen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz ve binlerce vatandaş katıldı. Atatürk Caddesi'nde başlayan yürüyüşe vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile sloganlar atarak terörü lanetledi. Zübeyde Hanım Bulvarı'nda bulunan Merkez Karakolu önüne kadar yürüyen vatandaşlar, burada saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu.

        Burada konuşan Iğdır Valisi Ahmet Turyag Alpman, İstanbul'da 44 şehit verildiğini hatırlatarak, "Acımız büyüktür. Ancak, bu menfur saldırı burada görüldüğü gibi milletimizin birliğini ve dayanışmasını eskisinden daha çok, daha kuvvetli perçinlemiştir. Hangi terör örgütü olursa olsun, bu saldırıyı yapanlar bilsin ki aziz milletimizin birlik ve beraberliği bozulmayacak, bilakis daha da güçlenecektir. Terör hiçbir zaman Türkiye'yi teslim alamayacak ve aziz milletimizi yıldıramayacak" dedi.

        Emniyet Müdürü Orhan Çevik ise, devletimizin güçlü olduğunu söyleyerek, "Şunu bilmeniz gerekir ki bu alçaklara ve bu PKK'ya meydanı bırakmayacağız. Bunun örneğini İstanbul'da arkadaşlarımız canını ortaya koyarak gösterdiler. Sizin desteğiniz bizleri daha da güçlendiriyor" şeklinde konuştu

        İl Müftüsü Cüneyt Kulaz'ın yapmış olduğu dua ile yürüyüş son buldu.

        (MSA-Y)

        13.12.2016 14:08:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler