Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır'da şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Emrah Kızıl

        Kamera : Emrah Kızıl

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da AK Parti İl Başkanlığı ve bazı sivil toplum kuruluşları öncülüğünde İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis ve vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Ali Serdar Tuncer, terör saldırısında asıl hedefin 78 milyonun birliği ve beraberliği olduğunu belirtti.

        Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulucami'de, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybedenler için öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar ile sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katıldığı namaz sonrası basın açıklaması yapıldı. Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Gönül Köprüsü Derneği Başkanı Ali Serdar Tuncer, terör saldırısında asıl hedefin 78 milyonun birliği ve beraberliği olduğunu belirterek, "Milletimiz, terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin hep yanında ve arkasında olacaktır. Ülkemizi ve bizleri demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyecekler. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin amacı bizleri yıldırmak ve korkutmak ise bilsinler ki bizler demokrasi için, insan hakları için, yaşam hakkı için bu ülkede barış içinde huzur içinde yaşamak için elimizden gelen mücadeleyi sonuna kadar sergilemeye devam edeceğiz. Düne göre bugün daha da kararlıyız. Ülkemiz ve milletimiz teröre ve destekçilerine diz çökmeyecek. Terör bir insanlık suçudur ve asla hak arama aracı değildir. Hiçbir sorun terör ve şiddetle çözülemez. Bu karanlık odakların ve terörü destekleyen ülkelerin amacı Türkiye'nin istikrarıdır. Mazlumların sesi olan ülkemizi etkisiz hale getirmek istiyorlar. Yaşanan terör olayları, 15 Temmuz darbe teşebbüsü, ve 17-25 Aralık girişimlerinden bağımsız düşünülemez. Bizim için terör örgütleri arasında bir fark yoktur. Birçok masum insan hayatını kaybetti. Anaların yüreğine acı düştü. Bölge ve ülke ekonomisi zarar gördü. En büyük zararı da kendi cenazelerinde 'Ne bizim hakkımızı savun ne de bizi öldür' diyen Kürtler gördü. Tüm Türkiye el ele verip bu belayı aşacağız. Toplum olarak huzur ve güvenin sağlanması için çabalayacağız. Ülkemiz için, milletimiz için, Diyarbakır için bu çabadan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

        (EK-MP-Y)

        13.12.2016 14:38:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler