Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Münazara Eğitmeni Yavuz Yiğit: "İnsanlık için proje üretin"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Esenlerli öğrencilerle dünyayı nasıl değiştireceklerine dair tecrübelerini paylaşan Münazara Eğitmeni Yavuz Yiğit, "İnsan, hayvan, doğa yani konu her neyse proje üretin, iş yapın, sorun çözün, bir şeyler yapın" tavsiyelerinde bulundu.

        Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Şehir Düşünce Merkezi, Turgutreis Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik Tecrübe Paylaşım Toplantısı düzenledi. Dünyayı gençlik eliyle daha yaşanabilir bir yer haline getirmek amacıyla çok sayıda çalışma yapan ve proje üreten Münazara Eğitmeni Yavuz Yiğit, "Dünya Nasıl Değişir?" konulu programda öğrencilere mutlu ve başarılı bir yaşam için neler yapmaları gerektiğini anlattı.

        "Hayata erken atılın"

        Öğrencilere okuldan mezun olmadan, daha erken yaşta da hayata atılabileceklerini söyleyen Yavuz Yiğit, "Dünyayı değiştirmek için birçok şeyi deneyimlemeniz gerekiyor. Bunun için illa üniversiteden mezun olmanız gerekmiyor. Şu anda da okulda proje grupları, kulüpler kurun, milli eğitimin ve belediyenin projelerine katılın hatta el verin ve geleceğinizi teminat altına alın" dedi.

        "Proje üretin, iş yapın"

        İnsanlığa faydalı olmanın proje üretmekten geçtiğini belirten Yiğit, "7 dünyayı besleyeceğimiz kadar yiyeceğimiz var ama dünyanın yüzde 75'i aç ve susuz. Haftada 1 saatini bu çocukların ya da kendimizin geleceği üzerine harcıyor muyuz? Yılda 50 lira toplasanız, bir su kuyusu açtırıp en az 400 insanın su ihtiyacını karşılayabiliyorsunuz. İnsan, hayvan, doğa yani konu her neyse proje üretin, iş yapın, sorun çözün, bir şeyler yapın" tavsiyelerinde bulundu.

        (HB-HA-Y)

        13.12.2016 15:46:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler