Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niğde Teröre karşı tek ses

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Yasin Esen

        Kamera : Yasin Esen

        NİĞDE (İHA) - İstanbul'da 44 kişinin şehit olduğu ve 155 kişinin yaralandığı hain terör saldırısının ardından Niğde'de siyasi partiler ve STK temsilcileri Niğde Valisi Ertan Peşnircioğlu'na ve İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt'a başsağlığı ziyaretinde bulundular.

        Niğde'de tek ses olan AK Parti, CHP ve MHP İl başkanları ilk önce Emniyet müdür Kurt'a daha sonra Niğde Valisi Peynircioğlu'nu ziyaret ederek başsağlığı dilediler.

        Vali Peynircioğlu ve Emniyet Müdürü Kurt, Niğde'nin birleşerek verdiği mesajı takdirle karşıladılar.

        Ziyaretlere Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, CHP İl Başkanı Erhan Adem, MHP İl Başkanı Ali Güngör, Niğde Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

        Milletimize yapılan bir saldırı

        Emniyet Müdürlüğü ziyaretinde konuşan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Türk milletine başsağlığı diledi. Başkan Akdoğan, "İstanbul'da hain terör saldırısını kınıyorum. Bu saldırıda şehit olan 37 polisimiz ve 8 vatandaşımız şehit oldu. Emniyet teşkilatımıza ve Emniyet müdürümüze baş sağlığı diliyorum. Polis teşkilatımızın ve aziz Türk milletimizin başı sağ olsun. Bu saldırı polise görülse de bu milletimize yapılan bir saldırıdır. Birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz."dedi.

        Şehit olmak isteyen milyonlarca insan var

        Ziyarette konuşan AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, "Türkiye'de şehitlik mertebesine ulaşmak isteyen milyonlarca vatandaşımız var. Niğde'nin temsilcileri ile hep birlikte bir aradayız. Yüce Türk milleti bir olması gerektiği zaman en iyisini gösteren bir millettir. Sadece hain saldırılarda birlikte olmayacağız. Türk'ün Türk'ten başka dostu olmadığına her zaman şahit oluyoruz. Hepimiz askeriz, hepimiz polisiz."dedi.

        Niğde her zaman destek verdi

        Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ise, "Niğde halkının Türk milletinin bu mücadelede arkasında olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Gücümüzü milletten alıyoruz. Bu desteği yoğun bir şekilde Niğde halkının desteğini görüyoruz. Geçen yılda doğuda görev yapan arkadaşlarımıza yiyecek içecek gönderdiniz ve bu destek bize büyük moral veriyor."diye konuştu.

        Hainler birliğimizi bölemeyecek

        Ziyarette duygu dolu konuşma yapan CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem ise haberler izlerken şehit ailelerinin acılarını hissettiklerini ve tarif edilemeyeceğini söyledi.

        Başkan Adem, "Biz emniyetimizin de, askerimizin de her zaman yanındayız. CHP Genel Başkanımız terör konusunda hükümetin her zaman yanında olduklarını açıkladı. Bizlerde böyle bir organizasyon yapmamız gerektiğini düşündük. Birliğimizi, beraberliğimizi, gücümüzü herkese göstermek istedi. Bu tür patlamalarda oldukça bizi ayrıştırmıyor birleştiriyor. Bizler siyaseti her zaman bir kenarda bırakıyoruz. Bu tür alçaklar hainler istediği kadar bizi bölmeye çalışsınlar hiçbir zaman bölünmeyeceğiz."diye konuştu.

        Türk Milleti oyunu 15 Temmuz'da bozdu

        MHP İl Başkanı Ali Güngör, "15 Temmuz'dan bu yana ülkemize oynanan oyunları görmekteyiz. İstanbul'da ki olay çok acı vericiydi. 20 yaşlarında delikanlılar şehit oldu. Bizler vatan için her zaman ölmeye hazırız. Bu coğrafyada bir çok şehit verdik. Türk milleti bu oyunu 15 Temmuz'da bozmuş ve bozmaya devam edecek."şeklinde konuştu.

        Şehit olmaktan her zaman mutlu oluruz

        Toplantıda söz alan Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir ise duygulu bir konuşma yaptı. Demir konuşmasında şunları söyledi; "Şehitlik farklı bir kavram. Vatan eğer vatansa mutlaka şehit kanı olması lazımdır. Biz şehit olmaktan her zaman mutlu olduk. Şehit kardeşi olarak ağabeyimde söz konusu vatan olunca şehit olmuştur. Şehit aileleri yüreği yangın. En son ki şehit kardeşimiz Bora Çelik'in annesinden aşure çorbası istemiş birkaç defa annesi de hazırlamış şehit kardeşimiz içmiş. Şehit Bora Çelik belki bir daha içemem anne cevabını vermiş. Bu söz beni çok duygulandırdı. Cenab-ı Allah her zaman sevdiği kulları şehitlik mertebesine yükseltmiş."

        Ziyaretten ve birliktelikten duyduğu mutluluğu paylaşan Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ise, "Hepimizin başı sağ olsun. Bu platform fikri çok güzel bir fikir. Bir araya geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu coğrafya çok önemli bir coğrafya. Bazı gavurlar için dini yönden önemli bir coğrafya. Bu topraklar farklı dinlere ev sahipliği yapmış. Bunun hıncını, intikamını almak istiyorlar. 15 Temmuz'dan sonra hain kalkışmadan sonra meydanlarda söyledik. Biz birkaç ay sonra arkasında hangi güçler olduğunu göreceğiz dedik. Sadece FETÖ'nün bir darbe girişimi değil yabancı istihbarat CIA ve Mossad'ın açık bir oyunuydu. Seçilmiş bir hükümete karşı değildi, Cumhurbaşkanına karşı değildi bu Aziz milletin varlığına yönelik bir darbe girişimiydi. Hedef Türk milleti ve bağımsızlığıydı. Allah korusun darbe girişimi başarılı olsaydı Suriye'den falan çok berbat durumda olurduk. Allah korudu. Devletin en kılcal damarlarına nüfuz etmiş bu ajanların devletin kadrolarına girerek yol açmışlar. Devletimizin bu konuda ki mücadelesinin ne kadar haklı olduğu hep birlikte görüyoruz. Terör örgütleri değişik. FETÖ'den tutun PKK'ya kadar, DHKP-C'den tutun DEAŞ'a kadar ülkemizde bir takım oyunlar kurmak istiyor ama Allah bunların oyunlarını bozacak inşallah. Bizim birliğimize beraberliğimize zarar veremiyor daha da kuvvetlenmemizi sağlıyor. Şuan burada toplanmamız bunun bir göstergesidir."diye konuştu,

        (YE-AÖ-AÖ-Y)

        13.12.2016 16:22:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler