Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şubesi açıldı

        (Fotoğraflı)

        Kerem Karamanlıoğlu

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şubesinin yeni binası düzenlenen törenle açıldı.

        Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şubesinin yeni binası için açılış töreni düzenlendi. Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Caddesinde düzenlenen törende, Kore ve Kıbrıs gazilerini madalya ve şiltler de verildi. Törende Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'de, dayısı adına madalya aldı.

        Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, İstanbul'daki saldırıyı hatırlatarak, "Teröristlere, hainlere gereken cevap en ağır şekilde verilecek ve hak ettikleri sona ulaşacaklardır. İçimizden birer parça kaybettik ama bizler daha da kenetlendik. Gazilerimize, şehitlerimize yakınlarına sahip çıkmak onların ihtiyaçlarını karşılamak bizim görevimizdir. Bugün bu binayı tahsis ettik diye övgüler alıyoruz. Bu çalışmayı yapmak bizim görevimiz" dedi.

        Ödemiş Kaymakam Celil Ateşoğlu'da, Türkiye'nin yedi düvelle savaşını sürdürdüğünü söyledi. Ateşoğlu, "1923'te Cumhuriyet'i ilan ederek bağımsızlığımızı ilan ettik. Bunu yaparken yedi düvelle savaştık. 1950'de Kore'de, 1974'te Kıbrıs'ta soydaşlarımızın yanında olduk. Yedi düvele karşı mücadelemiz bugünde devam ediyor. İstanbul'da hainler yüzünü bir kez daha gösterdi ve emniyet güçlerimiz, vatandaşlarımız şehit oldu, gazi oldu. Biz şehitlik nedir, gazi nedir çok iyi bilen bir milletiz. Bu anlamda şehitlerimiz, yakınları, gazilerimiz bizler için çok önemlidir" diye aktardı.

        Türkiye Muharip Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, toplam da 115 şube ile hizmet verdiklerini ifade etti. Tandoğan, "Dernek binamız da gazilik nedir merak eden öğrencilerimiz gelebilir ziyaret edebilirler, gazilerimizin anılarını paylaşabilirler. Binamıza katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        Törene ayrıca, Kore Türkiye Ataşesi Albay Park, Ödemiş Garnizon Komutanı Binbaşı Hasan Yüzüak, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

        (KK-HG-Y)

        13.12.2016 17:04:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler