Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Arsuz halkı tek vücut: "Polisimizin yanındayız"

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Mert

        HATAY (İHA) - İstanbul Beşiktaş'ta Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik hain ve alçak saldırı sonrası emniyet mensuplarına ziyaretler devam ediyor. Bu kapsamda Hatay'ın Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, belediye meclis üyeleri, vatandaşlar ve öğrencilerle birlikte emniyet teşkilatının acısını paylaştı.

        Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İstanbul'da gerçekleştirilen ve 44 kişinin hayatını kaybettiği hain terör saldırısı nedeniyle Arsuz Polis Karakolu'nda görevli polis memurlarının ardından, İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak'a taziye ziyaretinde bulundu. Başkan Yardımcıları Ali Yavuz ve Sedat Deveci, belediye meclis üyeleri, Arsuz halkı ve öğrencilerin de katılımıyla gerçekleşen ziyarette birlik ve beraberlik mesajları verilmesinin yanı sıra, 7'den 77'ye herkes terörü lanetledi ve Türk Polis Teşkilatı'nın yanında olduklarını dile getirdi.

        Arsuz halkı teröre karşı tek vücut

        Arsuz Polis Karakolu'nda Emniyet Amiri Hacı Osman Akçakoca, Asayiş Büro Amirliği Komiser Yardımcısı Murat Demir, Trafik Denetleme Tescil Büro Amirliği Komiser Yardımcısı Talip Gönül ve polis memurlarının katılımıyla gerçekleşen ilk ziyarette, Başkan Nazım Culha, vatandaşlar ve öğrenciler polis memurlarına kırmızı karanfil takdim ederek, patlamada şehit düşen polis memurları nedeniyle başsağlığı dileğinde bulundu. Oldukça duygu dolu anların yaşandığı ziyarette, Arsuz halkı terör saldırılarının Türk milletinin birlik ve beraberliğini asla bozamayacağını tek vücut olarak haykırdı. Başkan Culha ve beraberindeki heyet daha sonra Arsuz İlçe Emniyet Müdür Halil Karabacak'a taziye ziyareti gerçekleştirdi.

        "Türk Polis Teşkilatı'nın yanındayız"

        Türk Polis Teşkilatı'na Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak nezdinde başsağlığında bulunan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "10 Aralık Cumartesi günü Beşiktaş'ta yaşanan menfur saldırıdan dolayı üzüntümüzü dile getirmek, sizlere baş başsağlığı dilemek ve yanınızda olduğumuzu ifade etmek için buradayız. Sizlerin şahsında tüm emniyet mensuplarına başsağlığı dileklerimizi iletiyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Arsuz halkı olarak acınızı paylaşıyoruz. Bizlerin emniyetini sağlamaya çalışan, ülkedeki herkesin güvenliğini sağlamaya çalışan polis arkadaşlarımızın ve emniyet güçlerimizin her zaman yanındayız. İnşallah ülke olarak bir daha böyle saldırıları yaşamayız. Ülkenin birlik ve beraberliğini hedef alanlar hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. Bizler alanlardayız ve yaşama sımsıkı sarılacağız. Bu mücadelede devletimizin yanındayız. Bu terör saldırılarını lanetliyoruz" derken, patlamada şehit düşen Hataylı polis memuru İlker Uylaş'ı da rahmetle andı.

        "Birlikte yaşama azmimizle ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez"

        Türk Polis Teşkilatı'nın halkın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalıştığını söyleyen Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, "Bu ziyaretiniz bizlere moral verdi. Acımız büyük. 44 şehidimiz var. Hayatının baharında polis olmuş kardeşlerimiz şehit oldu. Vatanın birliği, beraberliği bekası için emniyet teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olarak sonuna kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu tür menfur saldırılar bizi yıldıramaz. Bundan sonraki süreçte de bu tür saldırıların olmamasını temenni ediyorum. Bütün çabamız ve gayretimiz bu tür saldırıların bir daha yaşanmaması içindir. Toplumumuzdan da gerekli desteği görüyoruz. Önemli olan ülkede yaşayan vatandaşlarımızın her dilden, her ırktan, her mezhepten, her renkten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının birlikte yaşama iradesi ve azmidir. Birlikte yaşama iradesi ve azmi olduğu sürece hiçbir dış ve iç düşmanlar bu ülkeyi asla ne yıkabilir, ne bölebilir, ne de parçalayabilir. Bu vesileyle tekrar tekrar buraya geldiğiniz için ve taziye dilekleriniz için sizin nezdinde tüm arkadaşlarımıza ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim. Bu anlamda ziyaretiniz bizlere büyük bir moral ve motivasyon kaynağı oldu" dedi.

        "Halkımız, güç kaynağımızdır"

        Ülkede yaşanan süreçte halkın tek vücut hareket etmesi ve polis teşkilatından da desteğini esirgememesinden güç aldıklarını ifade eden Halil Karabacak, "Hatay sınır bir il olması, göç alması ve değişik inanç gruplarının bir arada kardeşçe yaşaması açısından çok hassas bir il. Bu hassasiyetlerimize zarar vermeye çalışanlara karşı halkımız oldukça duyarlıdır. Bu da bizim için güç kaynağıdır. Birlik, beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşıyoruz. Hatay bu anlamda örnek bir ildir ve Türkiye'ye örnektir. Dil, din, ırk, renk gözetmeksizin toplumun tek vücut halinde hareket etmesi ve desteği bizim azmimizi arttırıyor. Ülke hepimizin ülkesi. Tek vücut olmak da çok önemli" şeklinde konuştu.

        (MSM-SO-Y)

        13.12.2016 21:09:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler