Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da sahte bal operasyonu

        - Kaçan şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı

        (Fotoğraflı)

        AYDIN (İHA) - Türkiye'deki arıcıların en büyük sıkıntıları arasında yer alan 'Sahte bal'a karşı Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği savaş açtı. Aydın'ın Kuyucak ilçesinde sahte bal ve pekmez satışı yapıldığı yolundaki bir ihbarı değerlendiren ekipler kamera kayıtları ile yaptıkları denetimde, sahte bal satan kişi aracıyla birlikte kaçtı. Plakası tespit edilen araçla birlikte kaçan kişinin yakalanması ve gerekli cezai müeyyidenin uygulanması için çalışma başlatıldı.

        Aydın'ın arıcılık ve bal üretim merkezi olmasına rağmen çeşitli illerden minibüs ve kamyonetlerle semt pazarlarında bal adı altında satılan sahte ballara karşı herkesin dikkatli ve duyarlı olmasını isteyen Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, sahtecilere karşı topyekun mücadele çağrısı yaptı.

        Kuyucak'ta 42 plakalı bir minibüs ile bal adı altında bal görünümlü gıda maddesi satıldığı yolunda ihbar alan Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği ve Kuyucak İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri operasyon yaptı. Bal adı altında satışı yapılan ürünlerden numune alan ekiplerin, denetim ekibinden olduğunu gören şahıs, satış yaptığı araç ile birlikte kaçarken, ekipler olayla ilgili tutanak tuttu. Şahsın eşgali ile aracın plakası güvenlik güçlerine bildirilirken, numunelerin sonuçları çıktıktan sonra adresi tespit edilen şahsa cezai müeyyide uygulanacağı belirtildi.

        "Üyelerimizin hakkını sahtecilere yedirtmeyeceğiz"

        Türk arıcısının en büyük sıkıntısının sahteciler olduğunu ve bu kişilerin insanların sağlıkları ile de oynadığını belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahyan Özdemir, " Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği olarak üyelerimizin hakkını sahtecilere yedirtmeyeceğiz. Sahte bal satanlar ile savaşımız devam edecek. Denetimlerde gerekli ilgi ve özveriyi gösteren Kuyucak Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü başta olmak üzere çalışanlara tüm arıcılarımız adına teşekkür ediyoruz. Kuyucak Horsunlu'da sahte bal satarken suçüstü yapılan bu şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlamıştır. Halkımızdan isteğimiz şüphelendikleri durumları mutlaka ihbar etsinler" diye konuştu.

        (İK)

        14.12.2016 09:25:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler