Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayraklı kütüphanelerinde her gün bir etkinlik

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        İZMİR (İHA) - Bayraklı Belediyesi'nin 15 farklı mahalledeki kütüphanelerinde düzenlenen çeşitli etkinlikler özellikle çocuklar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kütüphanelerde kimi zaman şair ve yazarlar öğrencilerle söyleşi gerçekleştirip kitaplarını imzalıyor kimi zaman ise "okuma" gününde çocuklar kitapların açtığı dünyada gezintiye çıkıyor.

        Bir ülkenin gelişmişlik seviyesi ve gücünün en önemli göstergelerinden olan kütüphaneler Bayraklı'da işlevini fazlasıyla yerine getirmeye devam ediyor. Teknoloji alt yapısı yenilenen Bayraklı'nın kütüphaneleri sadece öğrencilerin değil, vatandaşların da internet ortamındaki devlet kurumları işlerini yapmasına imkan tanıyor. Öğrenciler, günlük olarak ödevlerini kütüphanelerde arkadaşlarıyla birlikte yapma alışkanlığı kazanırken, mahalle sakinleri, okul yöneticileri, şair ve yazalar da ilçede bulunan 15 kütüphaneden faydalanıyor.

        Yazarlar öğrencilerle buluşuyor

        Bu çerçevede Soğukkuyu Kütüphanesi'nde öğrencilerle bir araya gelen yazar Metin Soydeveli, öğrencilere yazarlığı, şiirlerini, kitaplarını ve hayatından kesitler anlattı. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Soydeveli, bu tür etkinliklerin önemine değinerek, Bayraklı'da bulunan kütüphanelerin son derece modern özelliklere sahip olduğunu belirtti, şair ve yazarların öğrencilerle buluşmasının gelecek nesillerin yazma ve okuma alışkanlığı edinmesi açısından faydalı olduğunu söyledi. Soydeveli söyleşinin ardından kitaplarını imzalayarak, öğrencilere hediye etti. Soğukkuyu kütüphanesi ayrıca yazar ve eğitmen Engin Taş'ı da Çetin Altan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşturdu. Söyleşide yazarlık serüvenini anlatan Taş, öğrencilerin ilgisinden memnun kaldı.

        Kitap okuyorlar, ders çalışıyorlar

        Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Her mahalleye bir kütüphane hedefimize yaklaştık. 23 mahallemizin 15'inde kütüphanemiz var. Herkes için kütüphane projesiyle kütüphanelerimizin teknoloji alt yapısını yeniledik. Binlerce yerli, yabancı yayınla, bilgisayar ve internet donanımıyla 7'den 70'e herkese hizmet veriyoruz. Düzenlediğimiz çeşitli etkinlikler çocuklarımızın ilgisini çekiyoruz. Her gün öğrencilerin yoğun ilgisiyle kütüphanelerimiz dolup, taşıyor. Çocuklarımız gençlerimiz kütüphanelerde buluşup kitap okuyor, ders çalışıyor. Birbirlerine bir anlamda destek oluyor" dedi.

        (MD-

        14.12.2016 10:18:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler