Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belediye asfalt şantiyesi doğalgaz sistemine geçti

        - Yeni sistem ile birlikte yıllık 350 bin TL tasarruf sağlandığı bildirildi

        (Fotoğraflı)

        OSMANİYE (İHA) - Osmaniye Belediyesi asfalt ve beton üretim şantiyesinde doğalgaz kullanılmaya başlandı.Yeni sistem sayesinde yıllık 350 bin TL'lik bir tasarruf sağlanacağı bildirildi.

        Konuyla ilgili açıklamada bulunan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Bugüne kadar asfalt üretiminde Kalyak kullanıldığını belirterek, "Bu malzemeyi 200 kilometre uzaklıkta bulunan Mersin limanından tedarik ediyorduk. Herhangi bir sebeple nakliye aksadığı zaman şantiyemizdeki çalışmalarda aksaklıklar yaşanabiliyordu. Ancak yeni kullanmaya başladığımız CNG gazı 15 kilometre mesafede olan Toprakkale'den geliyor. Diğer yakıtlara göre maliyeti daha düşük olan CNG gazı aynı zamanda bir çevre dostu. Yandığı zaman atık bırakmaz, zehirsiz, külsüz ve dumansızdır. CNG gazı Kalyak'a göre ton başına 7 TL tasarruf sağlıyor. Asfalt ve Beton Elemanları Üretim Şantiyemizin yıllık ortalama 50 bin ton civarında üretim kapasitesi var. Belediye olarak uygulamaya başladığımız bu sistem ile yıllık 350 bin lira belediye bütçesine ve ülke ekonomisine katkı sunmuş oluyoruz" şeklinde konuştu.

        (ELF-Y)

        14.12.2016 12:04:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler