Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyşehir ve Derebucak'ta kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açıyor

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir ve Derebucak ilçesinde, dün akşam saatlerinden beri etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açıyor.

        Kar yağışı ve tipi nedeniyle gece saatlerinde ulaşıma kapanan Beyşehir-Konya Karayolu'nda ulaşım sabah saatlerinde tekrar sağlanmaya başlandı. Trafik ekipleri, Beyşehir ilçe merkezinden Konya istikametine tır ve çekici gibi araçların geçişine izin vermiyor. Karayolunun bazı kesimlerinde yaşanan tipi ve yollarda oluşan sürgün nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanırken, karayolları ekiplerinin sürgün yapan kesimlerdeki çalışmaları sürüyor. Bu arada, kar yağışı ve tipi nedeniyle Beyşehir'e bağlı Karaali Mahallesi'nde eğitime bir gün süreyle ara verilirken, Beyşehir ilçe merkezinde ise kar yağışı sonrası harekete geçen Beyşehir Belediyesi ekipleri de ana arterler ile eğimli caddelerde buzlanmaya karşı önlem amacıyla tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

        Öte yandan, Derebucak ilçesine de mevsimin ilk karı düştü. Yağışın ardından ilçede kar kalınlığının 10 santime ulaştığı belirtilirken, belediye ekipleri de ilçe merkezinde karla mücadele çalışması başlattı. Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışının ilçeyi beyaz bir görüntüye bürüdüğünü belirterek, "İlçemiz merkezi ve mahallelerimizde belediye ekiplerimiz ulaşımda ve eğitimde aksaklıklar yaşanmaması adına başlattığı yol açma, kar kürüme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" dedi.

        (AH-Y)

        14.12.2016 14:16:34 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler