Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla yaşama bağlanacak

        (Fotoğraflı)

        Vural Efecik

        MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Datça ilçesinde görev yapan öğretmenler Aysar Demir, Şebnem Coruk ve Sezai Yılmaz tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan "Yaşama Datça'da Bağlan" projesi il geneline yayılıyor.

        Muğla Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de desteğini alan proje il genelindeki bütün liselerdeki öğrencileri de kapsayacak. Madde ve teknoloji bağımlılığı alanında önleyici ve koruyucu hizmetlerle desteklenerek bilinç yüzeyini yükseltmek, engelli ve kalıtsal hastalık taşıyan öğrencilerin bilinçlenmesini sağlamayı amaçlayan proje kapsamında yine öğrencilerin kültürel, sosyal, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla organizasyonlar düzenlenecek. Datça merkezli düzenlenecek olan etkinlik ve organizasyonlarla tüm ilçelerde madde ve teknoloji bağımlılığıyla ilgili eğitim seminerleri verilecek.

        Tüm ilçelerde danışman öğretmenler önderliğinde "Digital uyuşturucuya karşı doğa aşısı", "Radyasyondan kaç toprağa bas" sloganlarıyla doğa yürüyüşü ve endemik bitkileri tanıma amaçlı gezi düzenlenecek, öğrencileri teknoloji bağımlılığına karşı doğaya yönlendirilmesi sağlanacak.

        Görme engelli bir çocuğun hayatını konu alan "Cennetin rengi" adlı filmin gösteriminin de yapılacağı etkinliklerde, "Datça da koşalım sağlıklı yaşayalım" sloganıyla liseler arası koşu yarışması, 15 Temmuz Demokrasi şehitleri anısına yapılacak.

        (VE-MB-Y)

        14.12.2016 16:11:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler