Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne'de köylerde çöp toplama birim fiyatı 5 TL olarak belirlendi

        - Edirne'de köylerde yaşayanlara kötü haber

        (Fotoğraflı)

        Ergin Yıldız - Tamer Yavuz

        EDİRNE (İHA) - Edirne Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği, (KHGB) yılın son toplantısında köylerdeki çöp toplama birim fiyatını aylık hane başına 5 TL olarak belirlendi.

        Edirne Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) yılın son toplantısı Vali Günay Özdemir başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda su birim fiyatının artırılması gerektiğini vurgulayan Vali Özdemir, bazı köy muhtarlarının onayını alamadı. Toplantıda, çöp toplama birim fiyatı aylık hane başına 5 TL olarak belirlendi.

        "Çöpün ciddi maliyeti oluyor"

        Köylerden aylık hane başına 5 TL toplanması konusunda konuşan Vali Özdemir, "Bugüne kadar çöp toplama işleminden para almıyorduk ve bunun bize ciddi maliyetleri oluyordu. Dolayısıyla bir şeyi ücretsiz yaptığınız zaman maliyetini başka yerden karşılama imkanınız olmuyor. O zaman biz sizin başka hizmetlerinizi kesmek zorunda kalıyoruz. O nedenle köylerimiz bu konuda bizim maliyetlerimize katkı yapsınlar istiyoruz. Buradaki amacımız daha kaliteli ve daha iyi hizmet verip hizmetteki aksaklıkları gidermek" dedi.

        Sigara kullanan muhtarlara gönderme yaptı

        Vali Özdemir, son olarak "Bu kararı aldıktan sonra eğer problemler olursa ileriki süreçte fiyatı tekrar değerlendirebiliriz. Aslında il genel meclis üyelerimiz insaflı davrandı 5 TL derken. Aslında bu 5 lira bizim maliyetimizi karşılamıyor ama ilk etapta bu 5 TL'yi sabit tutup daha sonra nüfusa oranla belki arttırıma gidebilir. Yani gerçekten aylık 5 TL ile bu maliyetlerin giderilmesi kolay değil. Mesela şu an sorsam kaçınız sigara içiyor diye mutlaka yüzde 50'niz kesin içiyordur. Bakın mesela sigaraya verdiğiniz paradan daha azını biz aylık çöp için topluyoruz" diye konuştu.

        Toplantıda köylerdeki içme suyunun litre fiyatına zam yapılmadı.

        (EY-MK-Y)

        14.12.2016 16:46:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler