Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Esenler'de teröre lanet mitingi

        (Fotoğraflı)

        Selim Bayraktar

        İSTANBUL (İHA) - Esenler Belediyesi ve Esenler Dernekler Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen Teröre Lanet Mitingi'nde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

        Türkiye'yi yasa boğan Beşiktaş Dolmabahçe'deki terör saldırısına tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Esenler'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi temsilcileri, Esenler Esnaf Odası ve Esenler Kızılay Şubesi yetkilileri ile iş adamları ve vatandaşlar terör saldırılarına karşı tepkilerini göstermek için Esenler Dörtyol meydanda bir araya geldi. Esenler halkı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 27 gün boyunca vatan nöbeti tuttuğu Dörtyol Meydanı'nda bu kez teröre 'dur' dedi.

        Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan miting Kuran-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Mitinge katılan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin teröre karşı birlik mesajları okumasıyla devam etti.

        Mitingde bir konuşma yapan Esenler Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Kaplan, "Beşiktaş'taki patlamada 44 vatan evladımız şahadet makamına erişti. Gencecik fidanlarımızı kaybettik. 100'ün üzerinde yaralılarımız var. Yaşadığımız bu hain saldırıda yaşamını yitiren polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Biz biliyoruz şehitler ölmez, şehitler diridirler ve ruhları buradadırlar. Onlara selam olsun. Bizleri seyrediyorlar. İnanıyorum ki, Rablerine şükrediyorlar" şeklinde konuştu.

        Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, "Bazı zamanlar vardır ki sözler çok şeyleri ifade edemez. Bazı zamanlar vardır ki, duygularımızla, duygularımızın dilini kendi dilimize dökemeyiz. Son dönemlerde yaşadıklarımız da bu kalbimizden geçenleri ne sözlü olarak, nede yazılı olarak, ne sözlerle nede yazıyla ifade edemediğimiz duygulardır. Ancak bir duygu vardır ki her birimizin sokakta yüzümüze baktığımızda gözlerimizin içine baktığımız da bizi duygulandıran, heyecanlandıran ve aslında geleceğe yürümek adına hepimizde çok emin duygular uyandıran her birimizin bu topraklara olan sevdası, bu topraklara olan aşkı, bu insanlara olan duygularıdır. Esenler'deki her bir kardeşimiz bu birliğini, bu dirliğini, bu heyecanını muhafaza ederek o gönül bağının vermiş olduğu o muhabbet iklimiyle bizim üzerimize kurulmak istenen o tuzakları bertaraf edip, bu ülkenin üzerine oynanan oyunları tarihin çöplüğüne gömecektir" dedi.

        Teröre lanet mitingi daha sonra atılan sloganların ardından sona erdi.

        (SB-ÖZ-Y)

        14.12.2016 23:14:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler