Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Buharkent deve güreşi festivaline hazır

        (Fotoğraflı)

        Beşer Çeken

        AYDIN (İHA) -AK Parti'li Buharkent Belediyesi tarafından organize edilen geleneksel deve güreşi festivali Pazar günü yapılacak.

        Buharkent Belediyesi tafından bu yıl Buharkent Meslek Yüksekokulu yararına düzenlenen deve güreşinde, ulaşım, otopark, seyir terası ve yeni yapılan lavoba tesisleri ile güreş severlere en iyi imkanları sunmaya hazırlanıyor. Buharkent Deve Güreşi Arenasında düzenlenen güreşte ülkede meydana gelen terör olayları nedeniyle davul, zurna, eğlence içerikli müzik çalınmasına müsaade edilmeyeceği belirtildi.

        Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol konuya ilişkin yaptığı açıklamasında,"10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul'da meydana gelen menfur terör saldırısı sonucunda çoğu Polis olan vatandaşlarımız şehit olmuş ve birçok vatandaşımız da yaralanmış ve bu durum bütün milletimizi üzüntüye boğmuştur. Şehitlerimiz, yaralılarımız ve onların ailelerine saygı nedeniyle öncesinde ve deve güreşi esnasında kesinlikle davul, zurna, eğlence içerikli müzik çalınmasına müsaade edilmeyecektir. Buharkent Belediyesi olarak Deve Güreşi Arenasında Türk Bayrağı dağıtılacak olmakla birlikte vatandaşlarımızın da Deve Güreşi Arenasına varsa Türk Bayraklarıyla gelmelerini, teröre karşı birlik ve beraberlik içinde bir duruş sergilemelerini bekliyoruz. Deve Güreşi Arenasında alkol satışı yapılmayacaktır ve vatandaşlarımızın da hassasiyet göstererek eğlenceye yönelik tutum ve davranış içinde olmaktan uzak duracakları düşüncesindeyiz. Buharkent Meslek Yüksekokulu yararına düzenlenen, milli kültürümüzün bir parçası olan ve bu niteliğini esas alınarak gerçekleştirilecek olan Buharkent Deve Güreşine tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.

        (BÇ-MB-Y)

        15.12.2016 10:35:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler