Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuklara istismar eğitimi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        İZMİR (İHA) - Çocuk istismarı ve cinsel taciz olayları aileleri tedirgin ederken, Buca Belediyesi de İzmir Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü ile işbirliği yaparak Pırlanta Merkezleri'nde cinsel istismara karşı eğitim seminerlerine başladı.

        Çocuk istismarı ve cinsel taciz vakaları halk tarafından tedirginlikle izleniyor. Cinsel istismarın önüne geçmenin, aileleri ve çocukları bilinçlendirmeyle çözülebileceğinin farkındalığıyla hareket eden Buca Belediyesi, İzmir Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü işbirliğiyle ilçedeki Pırlanta Merkezleri'nde "Çocuk istismarına hayır" semineri düzenledi. Kentteki altı Pırlanta Merkezi'nde uzman psikolog tarafından verilen eğitimlerde 3-6 yaş arası çocuklara, istismardan korunma ve önleme yöntemleri yaşlarına uygun olarak anlatıldı. Seminer, 16 Aralık Cuma günü de veliler için Şirinyer Düğün Salonu'nda düzenlenecek.

        İzmir Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü'nden çocuk psikoloğu Aydın Demirdiyar tarafından verilen eğitimlerde, çocukların tanımadıkları kişilere karşı nasıl davranmaları gerektiği, bedenlerine izinsiz dokunulamayacağı, tedirginlik ve rahatsızlık oluşturan davranışla karşılaştıklarında nasıl davranmaları gerektiği anlatıldı. Buca Belediyesi, çocuklara yönelik olarak Şirinyer, Ufuk, Betontaş, Kozağaç, Gediz ve Çamlıkule Pırlanta Merkezleri'nde verilen eğitimlerin ardından 16 Aralık Cuma günü de Şirinyer Düğün Salonu'nda veliler için de "Cinsel istismara hayır"semineri düzenleyecek.

        (CA)

        15.12.2016 10:46:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler