Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çeşme'de batırılacak Kordon Vapuru temizleniyor

        (Fotoğraflı)

        İsa Atagöz

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Çeşme ilçesinde, Eşek Adası yakınlarında batırılarak, deniz turizmine kazandırılacak olan Kordon Vapuru'nun söküm ve temizlik çalışmaları devam ediyor.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çeşme Belediyesi'ne verilen, Çeşme körfezinde balık neslinin artması ve dalış turizminin gelişmesi için Eşek Adası yakınlarında batırılacak olan Kordon Vapuru'nun söküm ve temizleme çalışmaları hız kazandı.

        Çeşme Belediyesi tarafından devir alındıktan sonra, Güzelbahçe Yeni Liman'a çekilen Kordon Vapuru'nun makinaları, alüminyum ve demir aksamları, yağ ve hidrolik bulaşmış bütün aksamlarının söküm işlemleri, aralıksız sürüyor. Denize zarar verebilecek bütün parçalarının sökülmesinin bu ay sonuna kadar sürebileceği belirtilirken, temizlik çalışmalarının ardından, römorkörle çekilerek, Eşek Adası yakınlarında batırılacağı noktaya getirileceği öğrenildi.

        Kordon Vapuru'nun Ocak ayı içerisinde, törenle batırılması bekleniyor.

        (İA-Y)

        15.12.2016 11:44:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler