Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Yaşama Datça'da Bağlan" yürüyüşü başladı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ölmez

        MUĞLA (İHA) - "Yaşama Datça'da Bağlan" eğitim ve sosyal sorumluluk projesi kapsamında Datça endemik bitkilerini tanıtım ve gençleri teknoloji bağımlılığından kurtarmak amacıyla düzenlenen yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'ndan başladı.

        Aşırı soğuğa rağmen ilginin yoğun olduğu yürüyüşe Datça'da eğitim yapan beş liseden yaklaşık 150 öğrenci ve velileri katılıyor. İlçedeki tüm lise düzeyinde eğitim gören öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen projede Datça lise düzeyinde her okuldan 50 kişi olmak üzere toplam 150 kişiden oluşan öğrenci guruplarıyla Datça cumhuriyet meydanından başlayarak Gebekum, Kızlan Köyü ve Gereme Koyuna kadar yapılacak yürüyüşle teknoloji bağımlılığına dur demek amaçlanıyor. Projenin ana amacı ise "Radyasyondan Kaç Toprağa Bas, Klavyeden Kalk Hayatına Bak" sloganı altında yeni nesillerin teknoloji bağımlılığını azaltmak ve Datça doğasının güzelliklerini göstermek amacıyla düzenlenen gezi Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın öğretmenler ve öğrenci velileri katılıyor.

        Etkinlik hakkında konuşan Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın; "2016-2017 eğitim öğretim yılında faaliyete geçen sosyal sorumluluk projesinde amacımız bağımlılığın her türlüsüyle mücadele etmek olduğu için böyle bir projede ev sahipliği yapıyoruz. Datça'nın bu projede yer alması bizi çok mutlu ediyor. Bugün etkinliğimizde amacımız doğadaki endemik bitkileri tanırken çocuklarımızı klavyenin başından kaldırarak, telefonlardan uzaklaştırarak, en büyük sorun olan teknoloji bağımlılığından kurtararak doğayla tanıştırmaktır" dedi.

        Yürüyüş etkinliği Gereme Koyu'nda yapılacak piknik ile son bulacak.

        (MÖ-MB-Y)

        15.12.2016 12:05:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler