Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarım Müdürlüğü hayvancılığın başkentini başkente taşıdı

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Erzurum Valiliği öncülüğünde Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ankara Erzurum Dernekler Federasyonu tarafından bu sene 4. sü düzenlenen Erzurum Günlerine katıldı.

        Erzurum'un gerek kamu gerek sivil toplum örgütü ve işletmelerinin bir araya geldiği Erzurum Günlerinde Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Valilik bünyesinde Erzurum tarımı ve hayvancılığına yönelik farkındalık çalışması yürüttü. Gerek afişlerle gerekse ürünler ile Erzurum'un tescillenmiş ve tescile değer tarım ve hayvancılığına dayalı ürünlerinin farkındalığı oluşturuldu.

        Stantta sergilenen Coğrafi işaretli İspir Fasulyesi, Karnavas Pekmezi, Erzurum Civil Peyniri, Erzurum Küflü (Göyermiş) Civil Peyniri, Oltu Çağ Kebabı, Erzurum Kadayıf Dolması ile tescil aşamasındaki Hınıs Fasulyesi ve tescile değer olan Erzurum Yayla Çiçek Balı, Erzurum Et ve Süt ürünleri, Peynir helvası yanında Erzurum'un kültürüne yer etmiş olan kartolu (patatesi) sergilendi.

        Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 7-11 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve ilçe Kaymakamlıklarının ve Belediyeleri faaliyetlerini tanıtıcı etkinliklerde bulundu. Stantların genel ağırlığının tarım ve hayvancılık ürünlerinin olması il ekonomisinde tarım ve hayvancılığın nedenli önemli olduğunu vurgular şekilde idi.

        Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, Orhan Deligöz, Kamil Aydın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve çok sayıda gurbetteki Erzurumlu katıldı

        Erzurum tanıtım günleri programının açılış konuşmasını yapan Sağlık Bakan'ı Prof. Dr. Recep Akdağ "Erzurum için içinde bulunduğu bölgenin lokomotifi diyebiliriz. Erzurum artık limanlara çok yakın. Biz artık Erzurum olarak limanlara çok yaklaşıyoruz. Erzurum'un ticari hayatını canlandırmak için 100 yıllık bir rüya gerçekleşmiş oluyor. Büyük bir proje önümüzdeki 2 yıl içinde hayata geçmiş olacak." dedi.

        "Sürdürülebilir bir istihdam oluşturacağız"

        Bakan Akdağ, Erzurum'un Türkiye'deki 23 cazibe merkezinden biri olduğuna vurgu yaparak, "Cazibe merkezi ile Erzurum, etrafındaki üç il ile Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane ile beraber bir cazibe merkezi oldu. Yatırımcıya arsa veriyoruz. Yatırımcının binasını devlet olarak biz yapacağız. Yatırımcının o binanın içine koyacağı üretim tesislerine, ekipmana 7 yıl faizsiz kredi veriyoruz. Daha sonra işletme dönemi için finansal destek veriyoruz. Özellikle tıbbi cihaz ve malzeme açısından Erzurum'u ve bu üç ili bir kümelenme merkezi yaparak uzun süreli alımlarla sürdürülebilir bir istihdam oluşturacağız" açıklamasında bulundu.

        Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'da, Erzurum'un Cazibe merkezleri programı ile Doğunun merkezi haline geldiğini söyledi.

        Hükümetin, Cazibe Merkezleri programı ile Doğu Anadolu bölgesinde çok önemli bir kalkınma seferberliği başlattığını, iş dünyası için de Erzurum'un önemli bir yatırım merkezi haline geldiğini ifade eden Vali Azizoğlu; "Erzurum ve çevresindeki illere yatırım yapacak kişilerin karlı bir yatırım yapacaklarına yürekten inanmalarını istiyorum. Çünkü Erzurum 5 saatlik mesafede 100 milyonluk bir tasarım merkezi olan büyük bir ticaret merkezidir. Erzurum Valisi olarak Erzurum'un tüm bürokrat ve belediye başkanları olarak yatırımcılarımıza her türlü desteği vereceğimize de huzurlarınızda söz veriyorum. Yatırımcılarımız için hazine arazilerinin, organize sanayi bölgesinin hazır olduğunu ve her yatırımcıya istediği oranda imarlı yatırım parselleri tahsis edeceğimizi belirtmek istiyorum." dedi.

        Erzurum Günleri için Atatürk Kültür Merkezine gelen siyasiler ve bürokratlar stantları gezerek sergilenen ürünler hakkında bilgiler aldılar.

        (ERZ-AT-Y)

        15.12.2016 13:02:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler