Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Banaz Doğalgaz'a kavuşuyor

        (Fotoğraflı)

        Ertunç Öztürk

        UŞAK (İHA) - Uşak'ın Banaz ilçesine Doğalgazın getirilmesi ile ilgili Mayıs 2015'te başlayan süreçte çelik boru hatlarının döşenmesine başlanıldı.

        Çeşitli nedenler ile zorunlu olarak ertelenen hattın döşenmesi işlemleri Banaz Doğalgaz Projesinde gecikmelere neden olmuştu. Sorunların aşılmasının ardından Banaz'a getirilen 4 bin metre çelik borunun döşenmesine başlanıldı.

        Konuyla ilgili olarak Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı yaptığı açıklamada, gerek firma yetkilileri ile gerekse Uşak Milletvekilleri ile yapmış olduğumuz yoğun görüşme trafiğinden sonra, firmanın da problemleri aşması ile birlikte Projenin bütçesinin büyük bir bölümünü oluşturan çelik boruların alımı yapılarak Banaz'a getirildiğini duyurdu.

        Banaz'a getirilen çelik boruların Uşak Seramik Fabrikasının arkasında bulunan istasyondan başlayarak kaynaklanmaya başlandığını belirten Arpacı; "Toplamda 9 bin konutun doğalgaz ile buluşacağı İlçemizde projenin yapım işine başlanılması ile 2017 yılı içerisinde 2 binden fazla konutun doğalgaza bağlanması bekleniyoruz. İlçemizdeki tüm konutların ise 5 yıl içerisinde doğalgaz ile buluşması firma tarafından iş planına alınmış durumda." İfadelerine yer verdi.

        (EÖ-İK)

        15.12.2016 13:35:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler