Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de Ceza İnfaz Kurumları Güvenliği Koordinasyon Toplantısı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım başkanlığında düzenlenen Ceza İnfaz Kurumları Güvenliği Koordinasyon Toplantısı'nda, Mersin il genelinde bulunan ceza infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlülerin hastaneye, adliyeye veya başka bir infaz kurumuna sevk ve nakillerinde alınması gereken önlemler masaya yatırıldı.

        Toplantı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında 19 Ağustos 2011 tarihinde imzalanan 'Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetim, Dış Koruma, Hükümlü ve Tutukluların Sevk ve Nakilleri ile Sağlık Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Protokol' uyarınca Başsavcı Yıldırım başkanlığında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Mersin Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cemil Balcılar ile Silifke, Tarsus, Erdemli ve Anamur Cumhuriyet Başsavcıları, Mersin E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumundan Sorumlu Cumhuriyet Savcısı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Kanat, cezaevi komutanları ve müdürleri, kamu hastaneleri ile Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri katıldı.

        Toplantıda, cezaevlerinin dış koruması, cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin hastaneye, adliyeye, başka ceza infaz kurumuna sevk ve nakilleri ile tutuklu ve hükümlülere sunulan sağlık hizmetleri ve Devlet Hastaneleri ile üniversite hastanesinde bulunması gerekli hükümlü koğuşları ile muhafazalı muayene odalarının oluşturulmasında karşılaşılan sorunların tespiti ve mahallinde çözüme kavuşturulmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı.

        (KYM-Y)

        16.12.2016 11:52:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler