Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beslenme Dostu okullara sertifikaları verildi

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'te Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında sertifika almaya hak kazanana okullara belgeleri verildi.

        Atatürk İlkokulu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programa İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Fatma Selvi Karaman, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Barış Kalın, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş bir açılış konuşması yaptı. Konuşmasına, İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen menfur saldırıda şehit olanlara Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Durmuş, Suriyelilerin de en kısa zamanda içinde bulundukları kötü durumdan kurtulmalarını diledi. Beslenme alışkanlıklarının insan sağlığını doğrudan etkilediğini, öğrencilerimizin beslenmesine de bu yüzden çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten Durmuş, "Bildiğimiz gibi öğrencilerin kişiliği özellikle okul çağlarında şekillenmekte ve yetişkin çağdaki davranışları üzerinde etkili olacak alışkanlıkların edinilmesi yine bu yıllara dayanmaktadır. Bu nedenle, okul içinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşvik edilmesi amacıyla, bu konuda yapılan uygulama ve faaliyetler ile öğretmenlerimizin sergilediği örnek davranışlar, çocuk ve gençlerimizin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazanmalarında temel rol oynamaktadır. Beslenme Dostu Okul Projesi ile okul çağındaki tüm çocukların olabilecek en iyi bedensel, ruhsal ve toplumsal sağlığa kavuşmalarının sağlanması ve sürdürülmesi, okul çocuklarının sağlıklı bir çevrede gelişimlerinin sağlanması; çocukların, ailelerin ve toplumun sağlık düzeyinin yükseltilmesi gerçekleşmiş olacaktır. 2016 yılında Bilecik merkez ilçede 7, Bozüyük'te 6, Söğüt'te 3, Osmaneli ve Pazaryeri'nde birer olmak üzere toplam 18 okulumuz, gerekli şartları yerine getirerek Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanmıştır. Okullarımızı kutluyorum. Öğrencilerimizin sağlıklı beslenmelerine verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. İlimizde 63 okul ve kurumumuz, Beyaz Bayrak sahibidir. Bunlar arasından Beslenme Dostu Okul Sertifikası almamış olan okullarımızın da en kısa sürede bu sertifikayı okullarına kazandırmalarını diliyorum" dedi.

        Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazanan okullara, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Fatma Selvi Karaman tarafından bölgeleri verildi.

        (CKT-CY-Y)

        16.12.2016 12:13:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler