Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çıldır Kaymakamlığından su açıklaması

        ARDAHAN (İHA) - Ardahan'ın Semiha Şakir Köyünde fotoğrafa yansıyan "Buz altında su arıyorlar" haberiyle ilgili Çıldır Kaymakamlığından yazılı açıklama yapılarak, köyde su probleminin yaşanmadığı belirtildi.

        Bahse konu haberde halkın ilkel yöntemlerle su arayışının sosyal medyada gündeme gelmesiyle birlikte tepkilere neden olduğu kaydedilirken, Çıldır Kaymakamlığından şu açıklama yapıldı:

        "İlçemize bağlı Semiha Şakir Köyü ile alakalı olarak bazı basın organlarında yayınlanan haber içeriğinde söz konusu köy halkının su sorunu yaşadığı iddia edilmişti. Bu iddialar tamamen asılsızdır. Şöyle ki; Semiha Şakir Köyümüz içme suyu olarak köyün doğal kaynak suyu ve elektrikli pompa ile sondaj kuyusundan temin edilen suyu, evlerde bulunan şebeke bağlantısı ile kullanmaktadır. Bu pompa sisteminde arıza meydana gelmiş, köy muhtarı tarafından bu arıza Ardahan il Özel idare Müdürlüğüne aynı gün bildirilmiş, Özel idare ekipleri tarafından kontrol edilerek arıza tespit edilmiş, arızanın giderilmesi için gerekli malzemelerin Çıldır ilçemizde ve Ardahan ilinde bulunmaması sebebi ile Kars ilinden temin edilme yoluna gidilmiştir. Kaymakamlığımızın durumdan haberdar edilmesi sonucu kaymakamlığımız da devreye girerek gerekli malzemeler temin edilerek arıza kısa sürede giderilmiştir. Geçen 3 günlük süre içerisinde köyün suyu tamamen kesilmemiş yalnızca debisinde azalma meydana gelmiştir. Bahse konu köyün içinden geçen akarsuya yakın mesafede evleri bulunan vatandaşlar hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak için bu akarsudan su kullanmaktadırlar. Bu durum esnasında çekilmiş bir fotoğraf, köyde hiç su bulunmadığı şeklinde gösterilmek istenmiştir. Böyle bir olay kesinlikle yaşanmamıştır."

        (AA-AA-Y)

        16.12.2016 14:15:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler