Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yahyalı'dan yardım TIR'ları halep için yola çıktı

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Yahyalı'da Halep'te yaşayan insanlar için toplanan gıda yardımları dualarla uğurlandı.

        Yahyalı Belediyesi ve Yahyalı İlçe Müftülüğü tarafından 'Yahyalı Ekmeğini Halep'le Paylaşıyor' kampanyasında toplanan gıda yardımları düzenlenen uğurlama töreni ile Kilis Öncüpınar' daki Kızılay Yardım Toplama Merkezine teslim edilmek üzere yola çıktı.

        Uğurlama törenine Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Müftü Vekili Kazım Kömürcü, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve halk katıldı.

        Kuran Tilaveti ile başlayan törende konuşan Yahyalı İlçe Müftü Vekili Kazım Kömürcü, "Söz söylemeye fazla mecalimiz yok. Derdimiz çok büyük. Halep'te din kardeşlerimiz ölüyor. Bir Müslümanın başına bir şey gelse, diğer Müslüman kendi başına gelmiş gibi üzülmesi lazım. Peygamber Efendimiz Müslümanı böyle tarif ediyor. Elhamdülillah, Yahyalı'da kardeşlerimiz Halep için seferberlik ilan edip yardıma koştular. Oradaki kardeşlerimizin yarasını bir nebzede olsa sarmakiçin belediyemiz, müftülüğümüz ve diğer kuruluşlarımız seferber oldu. Orada aç kalan kardeşlerimizin midesine ekmek girsin diye çalışıyoruz. İnşallah yardım çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu.

        Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk de yaptığı konuşmada ilçede başlatılan yardım kampanyasında katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, Yahyalı İlçesinin hayırseverliği ile ünlü bir ilçe olduğunu belirtti. Başkan Öztürk " Allah'a hamd olsun, Yahyalılı olmak her zaman bir farklılıktır. Bu dere, çok bereketli bir dere. Biz yardımseverliği ile ünlü bir ilçeyiz. Yardım kampanyamızda çok kısa sürede 7 TIR un yardımı topladık. Kayseri'deki iş adamlarımız, İstanbul'daki hemşehrilerimiz kampanyamıza destek verdiler. Suriye'de kardeşlerimizin namusu kirleniyor diyen halkımız, elinden gelen yardımı yaptı. Ama Suriye'den gelen muhacir insanlara dayanamayan kardeşlerimin de gözü aydın. Artık orada gelecek insan kalmadı. Eğer Türkiye bereketli bir ülke ise Suriye'deki ve Dünyadaki mazlumlara sahip çıktığımız içindir. Ve dünyanın da efendisi olacağız. Bundan hiç tereddüt duymuyorum. Çünkü; Allah bizimle beraberdir. Biz mazlumlarla beraberiz. Zalimleri hiçbir zaman sevmedik. Huzurunuzda İran'ı kınıyoruz. İslam Cumhuriyeti diyorlar ama ben demiyorum. Rusya kadar oradaki mazlumlara merhamet edemiyorsa, ben onların Müslümanlığına inanmıyorum. " dedi. Toplanan yardımlar hakkında bilgiler veren Başkan Öztürk " 7 tır gıda yardımı topladık. TIR'larımızı Kilis'e göndereceğiz. Yardımları orada Kızılay'a teslim edeceğiz. Ben İlçe Müftülüğümüze, İl Müftülüğümüze ve Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ederim." diye konuştu.

        Türkiye'de artık sen, ben diye bir kavramın kalmadığını, sadece biz kavramının olduğu belirten Başkan Öztürk, yardım yapan ve uğurlamaya gelen herkese teşekkür etti.

        Yahyalı halkı tarafından büyük ilgi gören kampanyada bir hafta içerisinde 7 tır un toplandı. Un, Gıda ve Kışlık Giyim toplanan 'Yahyalı Ekmeğini Halep'le Paylaşıyor' yardım kampanyası Aralık ayı sonuna kadar edecek.

        (SK)

        16.12.2016 14:33:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler