Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Küçükçekmece yeni camisine kavuştu

        - Yeşilova Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Seyrek Evler Seyran Cami ibadete açıldı

        Harun Basat

        İSTANBUL (İHA) - Küçükçekmece Belediyesi tarafından Yeşilova Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Seyrek Evler Seyran Camisi açıldı. Cami, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran'ın katılımıyla Cuma namazının kılınması ile birlikte ibadete açıldı.

        Küçükçekmece Belediyesi, Yeşilova Mahallesi'nde yeni bir camiyi hizmete açtı. Cuma namazının kılınmasıyla birlikte cami ibadete açıldı. Yüzlerce vatandaşın akın ettiği cami açılışına Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ve birçok vatandaş katıldı.

        "Camimiz Yeşilova'ya hayırlı olsun"

        Cami açılışında konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Bu malımız ortak, çevremiz ortak, kıblemiz ortak; rabbim bu ortaklıkta tüm kardeşlerime cennetini nasip etsin inşallah. Rabbim, bizim bu camiyi güzelleştirdiğimiz gibi kendimizi de güzelleştirmeyi, ahlakımızı da güzelleştirmeyi nasip etsin. Camimiz Yeşilova mahallemize, Küçükçekmece'mize ve tüm İstanbul'a hayırlar getirsin, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzel camilerimizin sayısını artırmayı nasip etsin ve bizlere de bu camilerimize yakışacak nitelikte Müslüman olmayı nasip etsin" ifadelerini kullandı.

        Cuma hutbesini Prof. Dr. Rahmi Yaran okudu

        Cuma hutbesini yapan İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, "Değerli kardeşlerim öncelikle ibadete açılan bu camimizin hayırlı hizmetlere vesile olmasını cenab-ı hak'tan niyaz ediyorum. Bu ve bunun gibi diğer camilerimizin Allah yolundaki tüm faaliyetlerin icrasına öncülük eden, destek olan ve yardım eden tüm kardeşlerimizden rabbim razı olsun. Hayırlarını makbul eylesin" diye konuştu.

        Cuma namazıyla birlikte resmi açılışı yapılan Seyrek Evler Seyran Cami'sinde namaz sonrası vatandaşlara etli bulgur pilavı ve tatlı dağıtıldı.

        (HB-HB-SÜ-Y)

        16.12.2016 15:09:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler