Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yüzlerce Ümraniyeli Halep için dua etti

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bakırhan - Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Ümraniye Belediyesi, Cuma namazı sonrasında Halep'te yaşanan katliam ve insanlık dramının son bulması için dua programı düzenledi. Yüzlerce Ümraniyeli, Suriyeli mazlumlar için ellerini semaya açtı.

        Ümraniye Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen ilçedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar, Halep'te yaşanan katliam ve insanlık dramı için Cuma namazı sonrası Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda dua programı düzenledi. Programa Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.

        Cuma namazı sonrasında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, vatandaşlara meydanda Halep için duyarlı olmaya davet eden bildiri dağıttı. Halep'te yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden ve insanlık dramıyla karşı karşıya kalan Suriyeliler için Kur'an-ı Kerim okunan programda mazlumlar için bol bol dua edildi.

        Programda konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Bugün Halep'teki yanan ateş, bizim bağrımızı yakar. Şam'da yanan ateş bizim bağrımızı yakar. Bağdat'ta, Musul'da, Kerkük'te dünyanın her neresinde yanarsa yansın. Müslüman'ın bağrına saplanan bir hançer bizim bağrımıza saplanmıştır. Onlarla biz etle tırnak gibi kardeşiz. Halep'te yanan ateş bambaşka ateş ama bilin ki Halep eninde sonunda özgürlüğüne kavuşacaktır, hürriyetine kavuşacaktır. Dirlik olalım. Beraber olalım. Dirliğimiz birliğimiz beraberliğimiz en büyük gücümüz, en büyük kuvvetimizdir" dedi.

        Konuşmaların ardından Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk şehitler ve Halepliler için dua etti. Dua programı sonrasında etkinliğe katılanlar Ümraniye Belediyesinin hazırladığı araçlarla 10 Aralık'ta Beşiktaş'ta gerçekleştirilen terör saldırısında 44 kişinin şehit olduğu 166 kişinin yaralandığı Şehitler Tepesi'ni ziyaret etti.

        (MB-HB-SÜ-MK-Y)

        16.12.2016 16:59:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler