Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yoğun kar yağışında yaban hayvanları unutulmadı

        (Fotoğraflı)

        İsmet Cep

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'in Bozüyük ilçesinde kar yağışının etkili olmaya başlaması ile birlikte kar altında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için kış yemlemesi yapılıyor.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Bilecik Şube Müdürlüğü'ne bağlı Bozüyük Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) Şefliği ekipleri ve yemleme çalışmalarına destek olmaya çalışan avcılar ile beraber kar yağışının yaban hayatı olumsuz etkilediği alanlarda yemleme çalışmaları yapılıyor.

        Daha önce belirlenen yemleme noktalarına 450 kilogram besi yemi (buğday-mısır) ile 100 kilogram saman ve 50 kilogram yemek artığı ve ekmek bırakıldığı kaydedildi. Yemleme çalışmaları ile kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarına destek olunmaya çalışılıyor. Yaban hayatına desteklemek için yapılan kış yemleme çalışmasının Bozüyük ile birlikte kar yağışının etkili olduğu Pazaryeri ve Söğüt ilçelerinde de devam edeceği belirtildi. Ayrıca yaban hayvanlarını avlamak için yemleme yapılan alanlara gelebilecek kötü niyetli avcıları engellemek amacıyla, av koruma-denetim faaliyetlerinin de yoğun olarak devam edeceği ifade edildi.

        (İC-KÇ)

        16.12.2016 17:29:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler