Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Toçoğlu öğrenci heyetini makamında ağırladı

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ERASMUS Gençlik Değişim Projesi kapsamında Sakarya'da bulunan ve mültecilerin sorunlarını inceleyen öğrenci heyetini Büyükşehir'de misafir etti.

        Karasu Gençlik Sanat ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ersel Aydın refakatinde Başkan Toçoğlu ile görüşen yabancı öğrenciler, Sakarya'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ve şehri çok beğendiklerini Toçoğlu ile paylaştılar. Yabancı öğrencileri Sakarya'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, "Türkiye son yıllarda bölgede ve dünyada adından her alanda söz ettiren bir ülke haline geldi. Türkiye hızla büyüyor, gelişiyor, sizlerde bu büyümeyi yakından gözlemliyorsunuz. Türkiye bugün dünyada mazlumların umududur. Bugün ülkemizde 3 milyon sığınmacıyı misafir ediyoruz. Evimizi, aşımızı, her şeyimizi o mazlum insanlarla paylaşıyoruz. Sizlerden beklentimiz Türkiye'nin bu çabasını kendi ülkelerinize de anlatmanızdır. Bu büyük insanlık hikâyesini herkes görmeli, bilmelidir. Türkiye insanlığın son adasıdır. Sizleri şehrimizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Her zaman için sizlerle birlikte çalışma yapmaktan memnuniyet duyarız. Ancak batı toplumlarından dünyada yaşananlara karşı biraz daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Biz dünyada yalnız kalsak da tek umudu Türkiye olan insanlara kapımızı açmaya, onlara yardım etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        Grup adına söz alan öğrenciler de kendi ülkelerinde sığınmacılara dönük çalışmalar gerçekleştirdiklerini söylediler. Türkiye, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Litvanya ve Yunanistan'dan gelen öğrenciler ayrıca Türkiye'nin sığınmacılara dönük çalışmalarıyla önemli işlere imza attığını gördüklerini de belirttiler.

        (RŞ-BB)

        16.12.2016 18:13:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler