Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İşaret dili eğitimi alan kursiyerler sosyal deney yaptı

        (Fotoğraflı)

        KIRŞEHİR (İHA) - Kırşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde işaret dili eğitimi alan kursiyerler, işitme engellilerin yaşadığı sorunları sosyal deney yaparak test etti.

        2 ay boyunca işaret dili eğitimi gören kursiyerler, bir kafeteryada garsonlara işaret dili ile sipariş verdi. Kafeteryada bulunan garsonların kendilerini anlamakta zorlandığını gören kursiyerler, işaret dilinin önemini toplumunda görmesi gerekliliğini vurgulayarak istediklerini alıncaya kadar konuşmadan garsonların anlama çabalarını test etme imkanı buldu. Garsonlar anlamamakta ısrar edince kursiyerlerin imdadına kalem kağıt yetişti.

        Etkinlikle ilgili açıklama yapan Eğitmen Neriman Kılıç, "İşaret Dili çalışmalarımız yaklaşık üç aydır sürmekte edindiğimiz tecrübeleri test etmek ve halkla iletişim için önceden belirlediğimiz bir kafeteryaya gittik. İnsanların işitme engellilere bakışını engelli olmamamıza rağmen gözlemledik. Garsonların bizlere yardımcı olma çabaları aldığımız eğitiminde önemini bizlere gösterdi. Projemizle amacımız öğrencilerimizin derslerde öğrendiği her şeyi pratikte de uygulama imkanına sahip olabilmesi idi."diye konuştu.

        (EÖ-SK)

        17.12.2016 08:50:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler