Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir Emlak Zirvesi'nde buluştu

        - Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz:

        - "Balıkesir'in taşı toprağı altın"

        - Dr. Ramazan Kurtoğlu:

        - "Balıkesir'in Türkiye'nin yeni gözdesi olacak

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Tokmak

        BALIKESİR (İHA) - Dünya üzerinde gerçekleşen sermaye akışının, Türkiye'nin lokomotif sektörlerinin başında gelen "emlak" sektörüne nasıl etki edeceğinin ele alındığı "Balıkesir Emlak ve Gayrimenkul Zirvesi" Karesi AVM'de gerçekleşti.

        Balıkesir iş dünyası ve inşaat sektörünün temsilcilerinin katıldığı organizasyona Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediyesi Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı, İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şube Başkanı Gürkan Özcan olmak üzere çok sayıda bürokrat ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılırken zirvenin gündem oturumundaki konuşmacıları ise İstanbul Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Nizameddin Aşa, Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, İzmir Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Mesut Güleroğlu ve Kocaeli Emlakçılar Derneği Başkanı Alpay Hacıoğlu oldu.

        Türkiye'nin en önemli ekonomistlerinden ve araştırmacılarından Dr. Ramazan Kurtoğlu'nun ana konuşmacı olduğu organizasyonda yeni dünya düzeninde para ve gayrimenkul kavramlarının birbirleri üzerindeki etkileri de masaya yatırıldı. Balıkesirlilerin büyük ilgi gösterdiği organizasyonun açılış konuşmasını yapan EmlakSayfasi.com.tr Kurucusu Utku Çalışkan, Güney Marmara'nın gözde kenti Balıkesir'de düzenlenen emlak zirvesinin hem gelecek adına hem de emlak sektörü adına atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi.

        Emlak Zirvesi'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir'in değeri ve artan talepler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz yaptığı açıklamada; "Önceden İstanbul için taşı toprağı altın denirdi. Ancak geçen yıllar içerisinde Türkiye'de birçok şehir değerini arttırmayı başardı. Bu şehirlerin başında da Balıkesir geliyor. Yaptığımız çalışmalar ve projeler ile kentimizin değerini arttırmayı başardık. Bugün düzenlenen emlak zirvesi de kentimizin gösterdiği yükselişin bir göstergesidir" dedi.

        Önleminizi alın

        Emlak Zirvesi'nin ana konuşmacısı olarak "Yeni dünya düzeninde para ve gayrimenkul ilişkisi" hakkında önemli açıklamalarda bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu, Avrupa'da devam ekonomik krizin Türkiye'yi de etkilediğini ve 2017 yılının zor bir yıl olabileceğinin altını çizdi. Kurtoğlu, "Dolar üzerinden yapılan ekonomik baskılar her geçen arttırmaktadır. Bu yüzden de bizler bu oyunlara yenik düşmemek için her zamankinden daha çok çalışmalıyız. Türkiye, geçmişten bugüne kadar gelen topraklarında söz sahibi olmuş yegane bir ülkedir. Bizi biz yapan en önemli değerimizde bu birliktelik duygumuzdur. Ekonomik olarak dalgalanmaların yaşandığı bir ortamda en güvenli iki yatırım aracı altın ve gayrimenkuldur" dedi.

        Döviz ve Borsa gibi kavramların ciddi bir uzmanlık gerektirdiğini ve bunun yanı sıra ciddi riskler taşıdığını söyleyen Kurtoğlu, altın ve gayrimenkul gibi yatırım araçlarının zaman içinde hiçbir zaman değer kaybı yaşamadığını ve gelir artışı bakımından da dünyadaki en güvenli liman olduğunu söyledi.

        Son dönemlerde artan konut stoku nedeniyle fiyatlarda düşme olacağını dile getiren İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, fiyatların düşmesi ile 2017 yılında emlak piyasalarında yeni bir hareketlenme olabileceğini söyledi. Aşa, "Özellikle lüks konut projelerinin talep etmiş olduğu yüksek fiyatlar konut alıcılarını zor durumda bıraktı. Haliyle bu durumda satışlarda beklenen patlamayı yapamadı. Tahminim odur ki fiyatlar daha düşecek ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için yeni bir fırsat doğmuş olacaktır.

        Balıkesir Emlak Zirvesi'nde İzmir'deki ve Balıkesir'deki emlak sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulunan İzmir Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, değerini her geçen arttıran Balıkesir'in artık bir emlak odasına kavuşması gerektiğini söyledi. Güleroğlu,"İzmir'de olduğu gibi Balıkesir'de de yatırımcıların birçoğu yabancı. Özellikle tatil bölgelerine olan yakınlık nedeniyle bu iki şehrimizde ciddi bir talep artışı yaşıyor. Bu talebi doğru bir biçimde yönlendirebilmek ve kayıt dışı emlak hizmetlerinin önüne geçilmesi için resmi bir odanın kurulması çok faydalı olacaktır" dedi.

        Balıkesir ve Bursa arasındaki yakınlığın her geçen gün azaldığını söyleyen Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, özellikle arazi yatırımcılarının gözde şehirlerinin başında Bursa ve Balıkesir geldiğini belirtti. Özellikle ulaşım alanında yapılan yatırımlar nedeniyle Balıkesir'in yeni bir döneme girdiğini söyleyen Çelebi; "Balıkesir, Marmara'nın en çok dikkat çeken kentlerinin başında geliyor. Bu özelliği ile de birçok yatırımcının güven duyduğu bir kent olmaya başladı. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Balıkesir'in Bursa-Çanakkale ve İzmir üçgeni arasında yer alması da mevcutta olan değerin artmasına neden oluyor" dedi.

        (HT-BD)

        17.12.2016 09:01:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler