Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nihal Bengisu Karaca: "15 Temmuz'da devletin namusunu millet kurtardı"

        - Başakşehir Belediyesi tarafından "17-25 Aralık Milli İradeye Kumpas Paneli" düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Harun Basat

        İSTANBUL (İHA) - Başakşehir Belediyesi, 17-25 Aralık Milli İradeye Kumpas Paneli'nde ünlü gazeteci yazar Nihal Bengisu Karaca ve Nurettin Veren'i Başakşehirlilerle buluşturdu. Panelde konuşan gazeteci yazar Nihal Bengisu Karaca, "Devletin namusunu millet kurtardı" dedi.

        Başakşehir Belediyesi'nin düzenlediği '17-25 Aralık Milli İradeye Kumpas Paneli' ile birlikte ünlü gazeteci yazarları vatandaşlarla bir araya getirdi. Ferhat Ünlü'nün moderatörlüğünü yaptığı panele gazeteci yazar Nihal Bengisu Karaca ve Nurettin Veren katıldı. FETÖ Paralel Devlet Yapılanması ve yaşanan 17-25 Aralık olaylarının derinlemesine konuşulduğu panele vatandaşlar ilgi gösterdi. 15 Temmuz gecesi milletin önemine dikkat çeken Nihal Bengisu Karaca, "15 Temmuz başarısız oldu, devletin namusunu millet kurtardı. Bundan daha iyi bir tanım yok" diye konuştu.

        "Devletin namusunu millet kurtardı"

        Devletin var gücüyle bu yapıyı temizlemeye çalıştığını söyleyen gazeteci yazar Nihal Bengisu Karaca, "Sandıkla götürmeyi denediler, ancak sandıkla götüremeyince silaha sarılmak zorunda kaldılar. Tarihe korkunç bir yapı olarak geçtiler fakat iktidar partisinin üyeleri ve mensuplarıyla çok iç içe geçmiş bir yapı söz konusu. Ayrıştırmak çok zordu ve zor da oldu. 15 Temmuz başarısız oldu, devletin namusunu millet kurtardı. Bundan daha iyi bir tanım yok. Millet devletin namusunu kurtardı. Devlette şimdi 'paralel yaptı' diye geçiştirmemek için var gücüyle çalışıyor ve bu yapıyı hayati kurumlardan arındırmaya çalışıyor. 15 Temmuz tamamen başarısız diyemeyiz, istikrarımızı ve dengemizi bozdular" ifadelerini kullandı.

        "Devletin içinde 40 sene hissedilmeden örgütlendiler"

        FETÖ yapılanmasının devletin tüm kadrolarına sızdığını ifade eden gazeteci yazar Nurettin Veren, "O zamanlar başlayan bu küçük ve masum görüntü 40-50 yıl sonra; bugüne kadar gelen tüm hükümetlerin de desteğini alarak, işte bu son yaşadığımız 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbelerine kadar geldi dayandı. Şimdi biz bu noktaya nasıl kandırılarak getirildik. Devletin içerisinde 40 sene hissedilmeden örgütlenebilmesi ancak böyle ifade edilir. Hem her hükümet içerisinde her tarafı işgal edecek hem de hissedilmeyecek. Bu şekliyle tüm kamu kurumlarında elemanlar fevkalede birbirlerine kapıları açarak, devletin içerisine bu şekilde girildi" şeklinde konuştu.

        (HB-HB-ÖZ-Y)

        17.12.2016 10:18:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler