Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İpekböceği projesi birincilik getirdi

        - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca Türkiye genelinde düzenlenen 'Tarıma Değer Katanlar 2016' yarışmasında Köyceğiz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Mehmet Acar'ın 'İpekböceği Yetiştiriciliği Projesi' birincilik ödülü aldı.

        (Fotoğraflı)

        Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yapılan "Tarıma değer Katanlar-2016" yarışmasının sonuçları açıklandı. Bulunduğu bölgede yaptığı çalışmalar sonucunda farklılık oluşturan tarım yayımcılarının ortaya çıkması, bu çalışmaların örnek teşkil etmesi amacıyla herkese duyurulması ve motivasyonun arttırılması ve tarımsal yayımın önemine dikkat çekmek için yapılan yarışma sonucuna göre bireysel proje kategorisinde Muğla birincilik ödülü aldı.

        Erkek katılımcılar grubunda jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu Muğla'dan Köyceğiz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Mehmet Acar'ın 'İpekböceği Yetiştiriciliği Projesi' birincilik ödülü aldı. Köyceğiz'de ipekböceği yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması çalışmaları ile dikkat çeken proje yaptığı başarılı çalışmalar ile farkını gösterdi.

        ÖDÜL TÖRENİ ANKARA'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

        Ankara'da düzenlenen ödül törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici ile projesi ödüle layık görülen Tekniker Mehmet Acar katıldı. Mehmet Acar uzun yıllar hizmet verdiği tarım sektöründe tarımsal yayımın çok önemli olduğunu ve geçmişten bu yana günün şartlarına göre ihtiyaç duyulan konularda sürekli projeler üreterek çalışmalar yaptığını, bundan da kişilerin fayda sağladığını görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Acar çalışmalarında destek olan başta İl ve İlçe Müdürü ile meslektaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici ise Muğla'ya birincilik ödülü kazandırdığı için Mehmet Acar'a teşekkür ederek Muğla'nın tarımsal yayım çalışmalarına verdiği öneme değindi. Eğitim ve yayım çalışmalarının Muğla İl Müdürlüğü çalışmalarında önemli bir yer aldığını her alanda tüm çalışanları ile kırsalda yayım çalışmalarına son hız devam ettiklerini ifade etti. Ayrıca yaptığı çalışmalar ile Muğla'nın bunu hak ettiğini düşündüğünü söyleyen Ekici, "Muğla'da bu ve bunun gibi birçok proje uygulandı ve uygulanıyor. Çiftçilerimize gereken hizmeti vermek için proje üretmeye devam edeceğiz. Bu konuda tüm çalışan ekibimi her yönüyle destekliyorum" dedi.

        (BT-İK)

        17.12.2016 10:19:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler