Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ümraniye'de kar timleri iş başında

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Ümraniye Belediyesi Ulaşım ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, kar yağışının olumsuzluğa yol açmaması için ilçe genelinde seferber oldu. Kar timleri 24 saat gece ve gündüz olmak üzere vardiyalı olarak ilçe genelinde görev aldı.

        Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı, Ümraniye'yi de kısa süre içerisinde beyaza bürüdü. Ümraniye Belediyesi Ulaşım, Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü ve ilgili tüm birimlerin ekipleri, kar yağışının başlamasıyla birlikte vatandaşların gündelik hayatlarının aksamaması ve ulaşımda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için karla mücadele çalışmaları başlattı. İlçe genelinde teyakkuza geçen ekipler, yolları tuzlarken, araç ve insan yoğunluğunun olduğu alanlarda ise kar küreme çalışmalarını yürütüyor.

        Karla mücadele için oluşturulan ekipler, yaklaşık 200 personelle 24 saat gece ve gündüz ekipleri olmak üzere vardiyalı olarak ilçe genelinde görev başında. Belediye ilçe sınırları içerisinde kar, buzlanma ve dona karşı yerinde ve zamanında müdahale edebilmek adına yaklaşık 200 personel kesintisiz hizmet veriyor. Ayrıca ekipler, İlçe genelinde 11 adet kar küreme ve tuzlama aracı, 23 adet destek tuzlama aracı, 7 adet bobcat, 1 adet greyder ve 11 adet kepçeden oluşan toplam 66 araç ve makine ile ilçenin kardan etkilenen bölgelerinde yol açma ve tuzlama çalışması başlattı. Araç ve makinelerle kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde ise tuzlama yapan ekipler, tıkanan cadde ve sokaklarda yol açma çalışması başlattı.

        "Canla başla çalışıyoruz"

        İlçe halkının ulaşımını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Başkan Hasan Can, 'Ümraniye Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışının başlamasıyla birlikte sahaya çıktı. Belediyemiz Ulaşım ve Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerimiz, kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte teyakkuza geçti" dedi.

        Başkan Hasan Can, "Yoğun kar yağışı dolayısıyla yollarda sıkıntı yaşamamak adına ekiplerimiz 24 saat teyakkuz halinde olmaya devam edecek. Vatandaşlarımızın ulaşımı için özverili şekilde çalışmalarını yürüten ekiplerimize kolaylıklar diliyorum. Sürücülerimizden de zincir ve kış lastikleri olmadan trafiğe çıkmamalarını rica ediyorum. Ümraniye Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi canla başla çalışarak kent ulaşımını rahatlatma adına gereken çalışmaları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

        Karla mücadele ekipleri iş başında

        Vatandaşlar kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle oluşabilecek durumları 444 9 822 numaralı telefonu arayarak iletebilecek. Olumsuz hava şartlarında ve buzlanma durumunda derhâl harekete geçecek ekipler, tuzlama ve yol açma çalışmalarını gerçekleştirecek. Kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da tuzlama çalışması yapılacak. Kar yağışında öncelikli olarak ana yollarda, okullar ve otobüs güzergâhlarında daha sonra sokak aralarında çalışmalar yapılacak.

        (HB-ÖZ-Y)

        17.12.2016 10:42:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler