Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güneş Vakfı Adli Tıp Kurumu Başkanını ağırladı

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Güneş vakfı tarafından düzenlenen geleneksel Cuma Konferanslarının bu haftaki konuğu, Adalet Bakanlığına bağlı Adli Tıp Kurum Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök oldu

        Güneş Vakfı tarafından düzenlenen ve Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy'un da katıldığı programa konuk olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kök, "Dünyanın en değerli varlığı olan insanları bir araya getirip ve bilinçli bir nesil yetiştirmek için böyle güzel organizasyonlar düzenleyen Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve Güneş Vakfı ailesine çok teşekkür ederim. Ayrıca bu güzel programlarda üzerime düşen görevi yapmaya her zaman hazırım." İfadelerini kullandı.

        Dünya'da yaşayan her canlının hatta insanların canını almakla görevlendirilmiş olan Azrail'in bile Sur düdüğünün üflenmeden önce can vereceğini söyleyen Kök, sözlerine şu şekilde devam etti. "Dünya'da daha mal ve mülk kavramının olmadığı, siyasetin olmadığı ve madenin olmadığı bir dönemde ilk cinayet kardeşler arasında olmuştur. Buda Kabil'in Habil'i öldürmesidir. Cinayet kavramının ilk zamanlardan beri var olması sebebiyle de ilk mesleklerden biri Adli Tıptır."

        "Ölüm kavramının kimine göre ayrılık kimine göre vuslat kimine göre ise vatan sevdasıdır. Adli Tıp'a göre ise beynin ölmesidir, oksijensiz kalmasıdır" şeklinde ölüm kavramını açıklayan Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök katılımcılara hazırladığı Ölüme Farklı Bir Bakış konulu sunumunu tamamladı.

        Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan CEYLAN ise "Türk tıp biliminde başarılı çalışmalar yapan ve biz dinleyicilere böyle güzel bir sunum hazırlayan Sayın Prof. Dr. Ahmet Nezih KÖK hocamızı vakfımızda ağırlamaktan gurur duyduk." dedi. Ayrıca Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök'e hatıra kalması amacıyla Güneş Vakfı Yayınlarının çıkarmış olduğu Türk Şöleni Bildirileri Kitabı, Türk Musikisi Kitabı ve Erzurum'un Gediğine Varanda isimli kitapları taktim etti.

        (DA-AT-Y)

        17.12.2016 10:46:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler