Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Perşembe köprü bekliyor

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu'da Temmuz ayında Ramazan Bayramı'nın birinci günü yaşanan sel afeti sonrası zarar gören Efirli Köprüsü'nün yapımına aradan geçen 6 aya rağmen başlanılamadı.

        Ordu'nun Perşembe ilçesinde Ramazan Bayramı'nın ilk günü meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketinde her gün üzerinden binlerce aracın geçtiği Efirli Köprüsü'nün orta ayağı çöktü. Kullanılmaz hale gelen köprü can güvenliği nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Ulaşım iç kesimden Efirli Cezaevi önünde bulunan gidiş ve geliş olarak iki ayrı köprüden verilmeye başlandı. Bu durumda yol uzarken, zaman ve yakıt tüketimi arttı.

        Ordu Şoförler Odası Başkanı Hamdi Işık, köprünün yıkılmasından bu yana yaklaşık 170 gün geçtiğini, yenisinin yapılması için herhangi bir çalışma yapılmadığını vurguladı. Ulaşımın iç kesimden cezaevi yolundan verilmesiyle birlikte 8 km uzadığını belirten Işık, "Yol her gün 8 km daha uzadı. Ayrıca yakıt tüketimi ve zaman kaybı da oldukça yüksek oldu. Devlet büyüklerimizden bu köprünün bir an önce yapılmasını istiyoruz" dedi.

        Perşembe Şoförler Odası Başkanı Ali Şahin ise köprünün kullanılmaz hale gelmesiyle birlikte halen ulaşımın yapıldığı alternatif yolun çok dar olması sebebiyle kaza tehlikesi olduğuna dikkat çekti. Şahin, "Alternatif yol da bozuk. Ayrıca yol çok dar ve araçlar birbirine çok yakın gidiyor. Bu da kaza tehlikesi oluşturuyor. Bu nedenle de insanlar Perşembe'ye gelmek istemiyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü bu köprüyle acilen ilgilenmelidir" diye konuştu.

        Karayolları: "Yeni köprü duble yapılacak"

        Öte yandan Karayolları 77. Şube Şefliği yetkilileri, köprünün daha önce tek şeritli olduğunu, yeni yapılacak köprünün ise bölünmüş yol niteliğinde duble yol şeklinde yapılacağını belirttiler. Altınordu-Perşembe arasındaki yolun geniş olmasına rağmen köprüye gelindiğinde yolun daraldığına dikkat çeken yetkililer, "Köprünün yapımının bu kadar uzamasının sebebi, projelendirme aşamasında olduğu içindi. Köprü ilk önce eskisi gibi gidiş-gelişli tek köprü şeklindeydi. Ancak yeni yapılan projelendirmede çift köprü yapılacak ve yol bölünmüş duble yol olacak. İhalesi yapıldı ancak hava şartları sebebiyle başlanamadı. Müteahhit firma hava şartları müsait olduğunda başlayacak. Yeni köprünün yapımı hava şartları uygun olduğunda 3 ay sürebilir" dediler.

        (MAK-SLH-Y)

        17.12.2016 12:05:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler