Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya'da son 24 saatte 13 yangın olayı yaşandı

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya'da son 24 saatte 8'i ev yangını olmak üzere 13 yangın olayı yaşandı. Yangınların büyük çoğunluğunun soba ve elektrik tesisatından kaynaklanması nedeniyle itfaiye vatandaşları uyardı.

        Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından edinilen bilgiye göre kentte son 24 saatte 8 ev, 2 araç, 2 fabrika ve 1 işyeri yangını meydana geldiği belirtildi. Doğanşehir Topraktepe Mahallesi, Bostanbaşı Mahallesi, Hasan Varol Mahallesi, Alişar Mahallesi, Gazi Mahallesi, Kale Bent Mahallesi ve Yaygın Mahallesinde yaşanan ev yangınlarında maddi hasar meydana gelirken Hekimhan Budaklı'daki yangında da 1 kişinin öldüğü bir kişinin de yaralandığı belirtildi. Yine son 24 saat içerisinde Organize Sanayi Bölgesinde 2 fabrika yangını, Derme İlköğretim Okulu yanında bir işyeri ve Cumhuriyet Örnek Köy yakınlarında 2 araç yangınının yaşandığı ifade edildi. Özellikle ev yangınlarının büyük çoğunluğunun sobalı evler olduğu ve yangınların da elektrik kontağından kaynaklandığı belirtilerek vatandaşların dikkatli olunması istenildi. Bugünlerde hava sıcaklıklarının geceleri eksi 20'lere kadar düştüğü belirtilerek vatandaşların elektrik tesisatlarını kontrol ettirmeden ısınma amaçlı tesisatlara çok yüklenme yapmamaları gerektiği belirtildi.

        Soba zehirlenmelerine karşı da uyarı yapan İtfaiye Daire Başkanlığı, halen bacalarını temizlemeyen ve kontrollerini yaptırmayan vatandaşların ivedilikle bu kontrolleri yaptırması gerektiğini belirtti.

        (CÖ-SD-Y)

        17.12.2016 14:31:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler