Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Kocamaz'a, MESİAD'dan 'Yılın Şehircilik Hizmet Ödülü'

        - MESİAD'ın bu yıl 11'incisini düzenlediği Yılın İş İnsanları Ödül Töreni'nde, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da ödüle layık görüldü

        - Başkan Kocamaz:

        - "İşsizliğin çözümünde işadamlarına şiddetle ihtiyacımız var"

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) tarafından gerçekleştirilen 11. Yılın İş İnsanları Ödülleri kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da 'Yılın Şehircilik Hizmet Ödülü'nü aldı.

        MESİAD'ın Yılın İş İnsanları Ödül Töreni, Yenişehir Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun'un da katıldığı törene, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz ev sahipliği yaptı.

        "İşsizliğin çözümünde işadamlarına şiddetle ihtiyacımız var"

        Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, MESİAD'ın Mersin'de öncülük yapmış bir kuruluş olduğunu ve ekonomiye büyük katkılar sağladığını söyledi. Mersin'in çok yoğun göç alması nedeniyle bir numaralı probleminin işsizlik olduğuna dikkat çeken Kocamaz, "Sadece devlet ya da yerel yönetimle bu problemi çözmemiz mümkün değil. İş adamlarına şiddetle ihtiyacımız var. MESİAD birçok konuda öncülük yapmış bir kuruluşumuz. İlk göreve geldiğim andan itibaren birçok projede birlikte hareket ettik. MESİAD'ın içerisinde bulunan birçok işadamımızın ülke ve Mersin ekonomisine yaptığı katkıları yadsıyamayız" dedi.

        Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak görevlerinin vatandaşa hizmet etmenin yanı sıra kentin ekonomisini geliştirecek adımları atmak ve işadamlarının önünü açmak olduğunu da belirten Kocamaz, "1/100 Binlik Çevre Düzeni Planı ile ilgili göreve geldiğimiz andan itibaren yoğun bir çalışma başlattık ve plan şu an Bakanlığın onayına sunulmuş durumda. Onay geldiği andan itibaren Mersin merkezdeki ilçelerimize yönelik 1/5 binlik planlar da hemen sunulacak. Bu 1/5 binlik planlar Mersinimizin önünü açacak. Gelecekte Mersin'in çok daha güzel yerlere geleceğini bugünden görüyor ve bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.

        Ödülünü MESİAD Yüksek İstişare Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek'in elinden alan Kocamaz, "Bize bu ödülü layık gören MESİAD Yönetim Kurulu'na ve jüri üyelerine teşekkür ederim. Biz bu yola çıkarken ödül almak için çıkmıyoruz, olması gerekeni yapıyoruz. Her şeyin en iyisine layık olan Mersinlilere hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Önemli olan boş kubbede hoş bir seda bırakabilmek" ifadelerini kullandı.

        (KYM-Y)

        17.12.2016 15:27:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler