Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anadolu Gençlik Derneği Siyer- i Nebi Sınavı Malatya da yapıldı

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Anadolu Gençlik Derneği(AGD) tarafından geleneksel olarak tüm Türkiye genelindeki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yapılan Siyer-i Nebi sınavı Malatya'da tamamladı. Malatya dan 5 bin öğrencinin katıldığı sınava Türkiye geneli 800 bin öğrenci katıldı.

        Malatya merkez de 3 okulda yapılan sınava Darende, Arapgir, Pütürge, Kale, Doğanşehir, Sürgü, Yazıhan, Hekimhan ve Akçadağ ilçelerinde de kurulan sınav merkezlerinde, öğrenciler ter döktü. Sınav hakkında bilgi veren AGD Malatya Şube Başkanı Tayyar Emre, iyinin, güzelin, faydalının, ahlak ve maneviyatın hakim olacağı şuurlu bir gençlik için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, "Bu yarışmanın amacı, Anadolu Gençlik Derneği Ortaokullar, Liseler ve İmam Hatipler Komisyonu bünyesinde Siyer-i Nebi yarışması düzenlemektir. Bu yarışma ile ortaokul ve lise öğrencilerinin aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlayarak, örnek bir nesil yetiştirmek en başlıca hedeflerdendir. İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek mesajımızı en doğru ve etkili bir şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı amaçlıyoruz'' dedi.

        AGD Malatya Ortaokullar Komisyonu Başkanı Mustafa Alay ise, "Sevgili Peygamberimizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar düzenlenecektir. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler gibi gençlerimizi ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi Yarışması yaparak, ortaokullu, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler Sevgili Peygamberimizin (S.A.V) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz" diye konuştu.

        Sosyal Medya da hastagh rekorları kıran ve toplumun önemli bir kısmının da olumlu tepkilerini alan Siyer- i Nebi yarışması sonuçları 31 Aralık günü AGD'nin Tüm Türkiye de yapacağı Mekke'nin Fethi Gecesinde açıklanacak ödüller ise yine aynı gün il ve Türkiye bazında dereceye giren öğrencilere takdim edilecek.

        (ZIG-SD-Y)

        17.12.2016 16:31:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler