Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sayan: ''Bunlar üst akılın oyunlarıdır''

        (Fotoğraflı)

        Sinan Atan

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl'ün Genç Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Programa konuşan Eğitimci-Yazar Savcı Sayan, "15 Temmuz olayları bir günde gelişen olaylar değildir. Halep'te yaşanan olaylar da böyledir. Türkiye'yi bölmeye çalışan üst aklın oyunlarıdır. Bunların yaptıkları dün neyse bugün de aynıdır oyun aynı oyundur" dedi.

        Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Genç Belediyesi Başkanı M.Hadin Topraktan, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, Eski Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, AFAD Müdürü M. Emin Boğatekin, AK Parti Genç İlçe Teşkilatı Başkanı Bilal Sağlar ve vatandaşlar katıldı.

        "Türkiye'yi parçalamak için oyunlar oynuyorlar"

        Programda Gençlilere seslenen Sayan, "17-25 Aralık'a bakın, oradaki kumpaslara bakın kimi gözaltına almak istiyorlar, kimleri mahkemede yargılamak istiyorlar 3.köprü mütahitlerini, 3.havaalanı mütahitlerini, Kanal Avrasya ve Kanal İstanbul'un mütahitlerini ve Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen mütahitleri yok etmek istiyorlar. Biz o günde bağırdık ve çağırdık bu bir oyundur diye. Yıllardır Türkiye'yi parçalamak için oyunlar oynuyorlar çünkü Türkiye artık bunları dinlemiyor. Siz artık bize zulmedemezsin diyor. Eski yönetim anlayışımız yok artık biz artık bunları anladık, İMF'yi kovduk başımızı dik bir şekilde tutarak yürüyoruz diyerek meydan okuduğu için bütün dış güçler Türkiye'ye saldırıyorlar" dedi.

        "15 Temmuz olayı bir günde oluşan bir olay değildir"

        15 Temmuz olayı bir günde oluşan bir olay değildir diyen Savcı Sayan, "Halep olayı Suriye olayları bir günde gelişen olaylar değildir. Bir bilek düşünün, büyük şeytan dedğimiz Amerika sabah kahvaltısında çocuklarını kahvaltıya çağırıyor ve diyor ki ey PKK sen git kürtleri yok et, ey DAİŞ sen git müslümanları yok et, FETO şeytanına sen git muhafızları yok et, YPG'ye de sen Suriye'ye git diyor. Amerika bir bilektir diğerleride evlatlarıdır. Ama emin olun ki Recep Tayyip Erdoğan o bileği bükecektir" diye konuştu.

        "Halep'e bakıp ders almamız lazım"

        Sayan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Halepte'ki çocukları izlediğimizde niye ağlıyoruz; bizlerin bugün Halep'e bakıp ders alması lazım. Halep'te yaşayan çocukların çektiklerini bizim çocuklarımızda çekebilirdi. 15 Temmuz hain darbe başarılı olsaydı, biz nereye gidecektik. Hangi ülke bizi kabul edecekti. Nereye gidecektik? Ermenistan'a gitsek ermeni çadırı, Yunanistan'a gitsek yunan çadırı, Bulgaristan'a gitsek bulgar çadırı. Her tarafımız kapalı ve bizler denizlerde boğulacaktık".

        Program sonunda Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan tarafından Savcı Sayan'a plaket takdim edildi.

        (SA-ÖK-Y)

        17.12.2016 19:36:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler