Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pazarlar'da teröre lanet mitingi

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bektaş

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, İstanbul Beşiktaş ve Kayseri'deki terör saldırısını protesto etmek amacıyla teröre lanet mitingi ve yürüyüşü düzenlendi.

        Sosyal Medya üzerinden örgütleşen grubun organizasyonu ile Cumhuriyet Meydanında düzenlenen teröre lanet mitingine İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan, İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

        Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan teröre lanet yürüyüşü, Şehitler Bulvarında devem ederek Belediye Caddesinden Cumhuriyet Meydanında tamamlandı. Ellerinde dev Türk bayrakları olan ve terörü protesto eden kalabalık "Polise uzanan eller kırılsın, şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK, vatan sana canım feda" sloganları attı.

        Cumhuriyet Meydanında Şehitler için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve şehitler için dualar edildi.

        AK Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci teröre lanet mitinginde yaptığı konuşmada, " Teröre miting yürüyüşümüz Ülkemiz üzerine oynanan büyük oyunları bozacaktır. Ülkemizin her tarafında yapılan yürüyüşlerle büyük fotoğrafın içerisinde yer aldık. Ben terörün çözümünün siyaset üstü olduğuna inanıyorum. Bize teröre karşı kazandıracak tek şey milli birlik ve kardeşliğimizdir. İnşallah bir olacağız. Kardeş olacağız" dedi

        Konuşmasında birlik ve beraberlikten bahseden Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan ise, "Toprakları toprak yapan üstündeki kandır. Vatan eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu dizelerin tam karşılığı bu güne kadar ayakta kaldıysak, biz bu vatana sahip çıktığımızdan dolayıdır. Etrafımızdaki ülkelerin ve dost bildiklerimiz arkamızdan sinsice planlar yaptığını artık herkes biliyor. Avrupa birliği, Amerika'sı ve emperyalist güçlerin hepsi bizlere karşı büyük oyunlar kuruyorlar. Bizi İslam aleminin tamamının büyük ümitlerle takip ettiklerini biliyoruz. Biz sadece kendimiz için değil, Müslüman Türk milleti olarak yeryüzünde İslam içinde onlar içinde bir örneğiz. Bu örnekliğimizin devamı için birlik ve beraberliğimizin daim olması lazım. Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere verdiğimiz en büyük cevap şu anda içinde bulunduğumuz ortamdır. Kadını ile erkeği ile, yaşlısıyla genciyle, öğrencisi ile, üniversitelisi ile, liselisi ile vatan için hazır olduğumuzu gösterdik. Birlik ve beraberliğimizi hiç kimse bozamayacaktır ve bozmak isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Terör saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

        Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan mitinge katılanlara teşekkür konuşması yaptı. Konuşmasında Kaymakam Karaaslan, " çok kısa zamanda böyle bir kalabalığı kadını ile erkeği ile ve yaşlısıyla genciyle Pazarlar hep yapıyor. 15 Temmuz'da da Pazarlar İlçesi Kütahya'nın en iyi organizasyonunu yapmıştı. Konu vatan ve millet olunca Pazarlar'ın duruşu her zaman aynı şekilde devam ediyor. Şehitlerimiz var. Dün Kayseri'de askerlerimiz şehit oldu. Geçen hafta İstanbul'da Polislerimiz şehit oldu. Bu milletin acısı çok. Milletimizin acısının çoğalmaması için birlik ve beraberliğimizi artıracağız. Oyunlar oynanmakta, tuzaklar kurulmakta. Sebebi belli güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Bunun için biz çabalayacağız, çalışacağız. Gücümüzü herkese göstereceğiz. Türkiye'nin her tarafında yürüyüşler var. Bu bizim birlikteliğimizi gösteriyor. Biz böyle oldukça kimse bizi yıkamaz. Ne Avrupa'sı, ne Amerika'sı nede başka milleti bizi yıkamaz. Bunun bilincinde olacağız Şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmayacağız. Bu gün burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

        Teröre lanet mitingine katılan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.(MB-EFE)

        18.12.2016 16:53:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler