Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bingöl'de kayak sezonu başladı

        - Kayak tutkunları sezonu açan Hasarek Kayak Merkezi'ne akın etti

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Yılmaz Atar

        Kamera : Yılmaz Atar

        BİNGÖL (İHA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 17 milyon TL harcanarak Bingöl'e kazandırılan Hesarek Kayak Merkezi, sezonu açtı. Bin 600 metre pist uzunluğuna sahip tesis, kayak severlerle doldu taştı.

        Bingöl merkezine 34 kilometre uzaklıktaki Dikme köyü Hesarek Dağı eteklerinde bulunan Hesarek Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı. Bin 600 metre pist uzunluğuna sahip, 70 yatak kapasiteli otel binası, teleski, telesiyej ve baby lift bölümlerinden oluşan ve bölgenin gözde kayak merkezlerden olan Hesarek Kayak Merkezi, kış sezonuyla birlikte kayak severlere ev sahipliği yapmaya başladı.

        Yoğun ilgi görüyor

        Hafta sonu tatilini fırsat bilerek Haserek Kayak Merkezi'ne gelen çok sayıda kayak tutkunu sevdikleriyle birlikte tatilin keyfini çıkardı. Bazı vatandaşlar kayak yaparken, bazıları da çocuklarıyla birlikte kar kızağıyla kayarak gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

        Sezonun açılmasıyla birlikte hafta sonu tatilini burada değerlendirdiğini belirten Turgut Sarıtaş, "Bu sene karın yağışı güzel oldu, epeyce kar yağdı. Bu sezonun açılmasına neden oldu. Kayak severler bu sene bayağı kayacaklar. Daha önce Uludağ'da, Van'da, Kars'ta kaydım ama buranın pisti çok güzel. Çevreden bazı arkadaşlarım var, onları da buraya davet ediyorum. Bingöl için çok güzel bir yer olduğunu düşüyorum. Hem kültürel faaliyetler için hem de spor faaliyetlerinde Bingöl'e çok katkıda bulunacağını düşünüyorum. Bingöl için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

        Bingöl'deki kar yağışının ardından Hesarek'te kış sezonunun açıldığını belirten Mehmet Yalnızan ise, "Bizde hafta sonu tatilimizi değerlendirmek için buraya geldik. Burası gerçekten harika bir piste sahip. Bingöl için güzel bir imkan olduğunu düşünüyorum. Bingöllü gençlerimiz daha önce Erzurum veya Uludağ'a giderdi ama artık gitmelerine gerek yok. Gerçekten on numara bir tesise sahibiz, herkesi buraya davet etmek istiyorum" diye konuştu.

        (YA-MP-Y)

        19.12.2016 09:57:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler